Sahabat andai

Sunday, June 11, 2017

Cabaran cat hall rumah tiga hari

Assalamualaikum...

First of all,rasa teruja sangat dapat siapkan cat hall rumah dalam masa tiga hari....
Tapi balik sekolah kejap lagi nak kena kemas-kemas sepah-sepah yang lia.z buat...pluss ada jugak cat yang tersasar dari landasannya so nak padam sikit-sikit tu..
In sha Allah petang ni fully complete...memang target tiga hari,dan semalam rasa macam tak sangka boleh habiskan semua...

Dengan harini dah masuk sekolah setelah bercuti dua minggu,malam tadi tidur pukul 3..pagi tak bangun sahur terus siap-siap pergi sekolah..moga tabah nak teruskan lagi kerja-kerja petang ni..

Alhamdulillah dapat juga cari jalan untuk melupakan daripada perkara-perkara yang tidak berkenaan..namun harapan tetap punah begitu sahaja selepas siap semuanya...hahaha..

Indahnya kan,tempoh masa siapkan itu sama mcm tempoh untuk move on...3 hari je kot cat,kalaulahh bercinta...bila dah sayang,3 tahun pun belum tentu gaiss boleh move on...
Kadang lia.z rasa orang tak boleh nak go on dengan lia.z sebab sis memang tak boleh move on...asyik ingat kat diaa..

Woi dah la bulan puasa,asyik teringat je..bulan puasa ni cuba lah belajar maafkan...
Sebenarnya dah maafkan,tapi biarlah latih je diri dulu...

Nak sayang,semua orang boleh sayang...tapi nak kekalkan kesetiaan tu bukan mudah,nak mencari orang yang memahami lagi lah susah...
Bila dah sayang,sebenarnya trustworthy kita sangat fragile...makin kita sayang orang tu,makin kita tak percaya dia...misalnya someone yang dulu suka untuk dengar lia.z membebel...and till one day i feel hope is coming but then maybe bcoz of losing my trustworthy ,he only wanna yell at me and abandoned me while im still waiting him here..

Now,we learn how to keep away form meeting and contacting each other..
Also found some doa to make your heart graceful with all your angers that dont wanna know about me anything..u asked me to control my feeling right..
Ive already found my way. And thats not about i cant control my feeling,its about 'Tuhan takkan sentuh satu hati je,jika seorang itu rindu,yang seorang lagi pun mesti rindu'....

Kadang sebab ego,kita jadi taknak mengaku yang kita sayang..tu je..saya takkan rindu kalau awak takkan rindu saya...confirm if awak rindu,saya pun rasa rindu..if sy rindu,confirm awak pun rindu...
I may look like nothing,but i know everything...sometimes people love to see me only on the surface.

I hope ull miss me now and forever..

Tiba-tiba post nak luahkan perasaan rindu,awak,saya dah maafkan..tapi saya tetap nak jauhkan diri dengan awak..sebab saya dah berjanji...biarlah kita jauh..biarlah awak nak buat apa pun...
Hidup awak,sukahatilahh.. Tapi jangan rindu..tu je..


Sebenarnya nak buat kaitan cepat siapkan cat rumah tu...kalaulah nak cat balik hati ini jadi berwarna-warni balik dengan cepat kan best..😂😂😂😂😂
(nada lawak tau,padahal sedih jugak dengan diri sebab tak leh move on seolah-olah mcm xdapat nak maafkan dia)...

No comments:

Post a Comment