Sahabat andai

Wednesday, May 17, 2017

Sambutan Hari Guru SMKBK

Assalamualaikum semalam adalah hari yang amat bermakna buat guru-guru dan warga sekolah sempena sambutan hari guru..




Pensyarah-pensyarah juga disambut di peringkat universiti..
Tidak apa yang bermakna bagi seorang guru selagi tidak dapat melihat anak-anak muridnya berjaya..
Tidak dinafikan,pekerjaan guru adalah pekerjaan yang paling di kecam sebabnya terdapat banyak isu dan kes yang selalu berlaku sehingga menjadi kes jenayah..





Padahal pekerjaan guru adalah pekerjaan yang mulia..cukuplah Tuhan sahaja yang tahu,sewaktu menjalankan tugas sebagai seorang guru...
Pendidik utama kita adalah mak ayah.cikgu hanya sokongan untuk mendidik anak-anak yang boleh menyumbangkan pelbagai jasa kepada negara..namun begitu,tidak bermakna cikgu tidak perlu dihormati.



Secara psikologi,pekerjaan guru ini sememangnya perlu bersabar menghadapi pelajar dan ibu bapa mereka..
Pelbagai jenis kerenah yang anda kena hadap sebagai seorang guru..tapi apakan daya,bersabarlah..kerana Tuhan itu sentiasa memberi kita pelangi selepas hujan..


Maka dengan itu, lia.z ingin mengucapkan SELAMAT HARI GURU kepada guru-guru lia.z daripada


1.tadika kemas padang lalang
2. SK Kampung jawa
3. SMK Seri Kenangan, Batu Anam.
4. SM Sains Johor Kluang
5. Kolej Matrikulasi Johor, Tangkak
6. Universiti Pendidikan Sultan Idris , Tanjung Malim, Perak.
7. SMK Dato Onn, Batu Pahat.
8. SMK Buloh Kasap,  Segamat.

TERIMA KASIH atas tunjuk ajar cikgu-cikgu sekalian sepanjang lia.z menjadi pelajar..


tidak lupa juga, kawan-kawan yang sentiasa memberi sokongan kepada lia.z untuk teruskan hidup setelah dihentam oleh ramai sangat orang..Terima kasih sebab mengingatkan lia.z yang banyak sangat buat silap..


coach lia.z yang suka ingatkan pasal diet walaupun selalu je ajak p makan tempat yang best-best..
adehh..agak-agak coach nak baca ke post yang tak menarik ni.haha..coach saya ini humble orangnya, kami berdua lebih mementingkan hak privasi masing-masing.haha..



Macam banyak plak menaip..terus je lah cikgu lia share gambar-gambar kenangan bersama cikgu-cikgu di smkbk,segamat.






No comments:

Post a Comment