Sahabat andai

Tuesday, May 30, 2017

Salam Ramadan

Assalamualaikum...

Ramadan kali ini,persiapan lia.z hanya sederhana...walaupun dah banyak juga lahh kuih yang sudah dibuat..hahaha..sebab tengah ada mood nak membuatnya..

Harapan lia.z untuk ramadan kali ini adalah melakukan perubahan pada diri sendiri daripada segi kerohanian..
Lia.z nak berubah dan jaga hati ini betul-betul biar tidak mudah mengalah seperti sebelum ini..walaupun kekadang memang nangis je onthespot sebab dah tak tahan..macam tak sanggup that im gonna go through another ramadan after more than 5 years ramadan without him..i miss him so much..kahhh.. Bukan senang nak move on...

Makcik lia.z kuat ok....jom,saya masih ada lagi keluarga untuk membahagiakan diri..
Makcik lia.z juga tak lupa buat awak yang ada jugak kan planning nak buka puasa sesama?meh lahh sini datang segamat,red carpet makcik lia.z bentang..huhu
Nak merasa katanya.. Merasa penumbuk pun best jgk..hahaha

Alhamdulillah dah masuk ramadan yang keempat..berbahagialah berbuka dengan famili setelah bertahun-tahun tak dapat berpuasa dengan famili,adapun sekejap je...

Jomlah kita tabahkan hati dengan mencari kebahagiaan di bulan ramadan ini.

Maka berkumandang lagu,ku mengharapkan ramadan kali ini penuh makna..huhu...menangis.. #nangis


Baiklah,itu sahaja daripada makcik lia.z yang sebenarnya tengah menahan nafsu bilalahh nak buka puasa ni padahal baru pukul 9.05 pagi...
Kadang geram,sibukkan aja diri buat kerja tahu-tahu dah buka..

Assalamualaikum

No comments:

Post a Comment