Sahabat andai

Wednesday, May 17, 2017

Bukan keyboard warrior kalau tak meroyan

Pelik sis lia.z orang bagi tips nak popularkan blog kurangkan meroyan..
hurmmm..
tidak dinafikan lia.z seorang yang suka meroyan sesuka hati waktu nak up status di facebook..

tapi tak keyboard warrior lah kalau tak menaip sesuka hati..mungkin banyak lagi benda yang kena ubah diri dulu sebelum nak promote diri yang memang bermacam-macam #multitasking

lia.z suka menulis,menulis dari hati..kalau boleh setiap hari nak menulis.
laman sosial ffacebook je yang selalu jadi mangsa mengeluarkan post yang bukan-bukan walaupun banyak guru-guru dan lecturer yang menjadi friends

maafflahh kadang-kadang menulis dapat mengurangkan stress sampai semua benda nak tulis,semua benda nak share..

kau tengok maria elena,,dulu dia popular sebab dia meroyan yang pelik-pelik je..see now dia berjaya tarik ramai orang..kau ni,asal pelik je bash..asal pelik je bash....pelik itu idea baru ok..

kadang,benda tulis panjang-panjang tu tak ada apa-apa maksud pun kepadda sesiapa cumanya ada certain people dengki dengan kita,mulalahh nak bash macam-macam..padahal tak ada pape pun post..
memang aku selalu shxt kan orang tapi sebab dia buat shxt dengan aku itupun ingat aku nak kisah ke..
sis tulis setakat nak lepaskan perasaan..bukan nak besarkan masalah dengan korang..
lantak orang nak cakap sis tak matang, tapi sebab orang buat hal dengan aku siapa suruh..korang yang tak matang..up sikit terasa...sila.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
. Meninggal.







Pernah sekali,lia.z ditegur oleh kawan-kawan untuk kurangkan post di facebook memandangkan lia.z perlu jaga imej lia.z sebagai seorang guru..tapi masalahnya bila lia.z ajak dia pergi solat sama-sama,mereka boleh jawab,kubur masing-masing..ok kalau macam tu akaun facebook pun akaun masing-masing..so kau jangan fikir akaun fb aku kalau kau pun tak jaga akaun kau dengan Tuhan..


Lia.z ini cuma manusia biasa,inginkan perubahan bersama-sama biar tidak ketinggalkan..tipulahh semua manusia tak pernah buat dosa,tapi apa salahnya sama-sama mengingat.


Facebook n others media sosial hanya melibatkan hubungan dengan manusia which is easy to communicate but if u dont care about your communication with the Almighty is really big mistake i thought.

Jaga imej dengan Tuhan lagi penting.jaga hati,biar kita dituduh difitnah tapi jagalah imej dengan Tuhan..


Maafkan sis lia.z jika terkasar bahasa sebab sis lia.z ini bukanlah mana-mana ostajah cumanya nak mengingatkan bahawa diri ini jugak banyak melakukan kesilapan cumanya kita perlulah saling mengingati sebab kita tidak sempurna selain Nabi Muhammad junjungan Allah...




No comments:

Post a Comment