Sahabat andai

Sunday, May 21, 2017

Banyak makna rupanya..

Hurmmm..
Beberapa harini sibuk citer pasal personal branding...tapi yakin je cerita without any penyelidikan,uish uish..teruk perangai....

Tak salah pun,cumanya maksud nama amalia zakiah ada banyak...
Kalau google,ada banyak sangat...tak tahu yang mana sahih..

Kita kumpul makna-makna nama lia.z ye..

Amalia

Harapan, amalan, cita-cita, aspirasi

Zakiah

Murni, suci, cerdas, cerdik, pandai, putih kemerah-merahan

Disebabkan banyak,kita stick pada yang satu je eh...

Amalan yang cerdik dan harapan yang murni... Chiaaa...biasanya cerdik tu je yg masuk dengan orang....semua tanya kenapa ada cerdik..kenapa cerdik?cerdik sangat ke?dik cerdas kawan shin chan ke.hahaha

Semenjak masuk sekolah ni,kebanyakkan tempat dan waktu relief penyelaras hanya menulis nama Amalia binti Zulkaply Sebabnya nama nametag cuma ada amalia...function letak amalia bagi orang stick pada panggilan tu..kejap lagi stick betul pada amalia sampai nama zakiah dah hilang...so lepasni nak kena beli nametag yang bernama penuh biar orang tahu nama penuh sis lia.z...

Cikgu adalah artis..hahahaha..

Lia.z memang since sekolah rendah,umur 5 tahun dah banyak dah cikgu-cikgu doa biar jadi retis.kahhh..asal lalu je,mesti semua nak nyanyi lagu zakiah,zakiah sweet charity tu haaa..

Dah besar ni lagilah,rasa insecure yak amat... Pergi memana orang kenal kita tapiiiii kita tak kenai pun depa..adehhh..susah ni nak kena kenai ramai orang...

Huhu...
Nama pun dah retis,dengan perangai pun mcm masuk..hahaha..
K lahh..
Assalamualaikum

No comments:

Post a Comment