Monday, April 25, 2016

Susunan Jadual Yang Tidak Teratur

assalamualaikum..

susunan jadual yang tidak teratur..

Sebenarnya semalam lia baru lepas menghadiri diri ke program BIJAK URUS MASA,ANDA CEMERLANG(BUMAC) siri 2..

Slot program ini membincangkan berkenaan bijak urus masa..
Pertama sesi ceramah bersama En Azman selaku Ketua unit kaunseling Hal Ehwal Pelajar dan Alumni berkenaan pengurusan masa.

Seterusnya aktiviti latihan dalam kumpulan yang lia dah agak mesti dok menari-nari,kenal-kenal kawan-kawan..So dalam kumpulan ada 8 orang..kena ingat nama,rasanya bahasa thailand kap pun kap..kena ingat tapi dah tak ingat.hahahah..dalam kumpulan ini,paling best bila part kenakan balik fasi yak bagi talk and yang saiko-saiko orang..hahahah..i know that feeling..

lepas tu explorace main lari-lari kampus lama tu ha..sabar je lahh makcik yang dah takde fitness ni.
disebabkan aktif dalam kumpulan dan bising duk lawan-lawan fasi,dapat 12 bintang and top 10 star BUMAC katanya...


Komen di luar program plak,sebenarnya nak urus masa ini bukan senang..like seriously,kejap lagi kau mesti buat perkara spontaneously.Kadang tibe-tibe buat benda lagha,kadang tibe-tibe jadi budak baik.Pergi mana-mana pun kena belajar.
Ingat senang ke nak belajar.Ni dah minggu ke berapa,asaimen aku berlambak tapi tak dibuat..haisss...thesis lagi,...ntahlah rasa nak join prgram lagi taknak grad.hahah..
Series lia plak jenis yang xboleh tolak program,susun tetap susun.....tapi bila fikir asaimen plak,bila lah nak buat...ada seorang doktor tu pesan,setiap malam mesti kena buat walaupun sikit...tinggal lagi 4 minggu je ni..haisss...contohnya semalam lah..pergi ke BUMAC,malam pergi cuci mata plak di KHAR...kelmarin plak,pergi mandi dengan kosmate sampai petang..Minggu depan karnival keusahawanan,pesta buku..minggu yang lagi satu plak,program larian....banyaknya,,mana boleh tolak semua....so bila nak buat thesis tu?penin makcik..

oklah..assalamualaikum..

Wednesday, April 20, 2016

Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur 1

assalamualaikum...

pesta yang memang kena pergi ialah pesta mencari ilmu...semestinya....wah wah wah......yang seronoknya buku-buku kat sana murah plus ada macam-macam offer dorang bagi...
since tingkatan 3,cikgu-cikgu dah menggalakkan program seperti ini...jadi , lia tidak akan melepaskan untuk menghadirkan diri ke sana walaupun sibuk asaimen dan fyp.....tambah pulak,untuk pesta kali ini,lia ditawarkan untuk menjadi secretariat....bawah syarikat pakcik lia sebab dia ada kedai buku,of course lah dia join kan....bestnyer....nak jugak bukak kedai buku..woiii...siapa taknak? program besar,ilmu banyak....
kena pandai cari lubang-lubang kerja sambil buat fyp...ke buat fyp dulu baru fikir...

semenjak habis praktikal ni,mashaAllah tak tahu nak susun jadual macammana...offer berlambak,sana-sini.....siapa taknak.....peluang makin besar semenjak dewasa ini...

oklah,post ini sebab nak lepaskan penin je,time-time waktu kemuncak ini berapa banyaklah offer yang tidak terhingga nafsu lia nak pergi.....huhu....
serieslahh..tinggal satu sem je pun......takkan nak macam-macam syarat gak plus asaimen bermacam-macam...mohon lah bagi saya A terus.saya banyak join program luar kot...faham-faham je lahh..

ok bai assalamualaikum..

Monday, April 18, 2016

mari Menyiapkan Thesis

Assalamualaikum...

series siapa sangka emmpat tahun yang dinantikan kini hampir tiba......dan maka dengan itu deadline thesis pun hampir tiba kemudian cikgu lia pun dah takdok mood dah nak buatbuat kerja ni sebab fikir dah nak habis..buat pun kerna terpaksa......curicular vitae,resume semua dah get ready,..katanya nak tolong mama support adik kat umk...so tengah cari lubang research assistant sambil buat master....
dulu kemain berangan nak kahwin sehabisnya degree...tapi encik yang jadi calon tu dah kahwin...hahahah...

cikgu lia masih boleh move on lagi sebabnya dah dapat degree...rezeki ini dapat buat cikgu lia lupakan perkara buruk yang happened dalam hidup lia..

manusia mana yang pernah puas hati dengan hidup dia.......melainkan dia sudah merasa cukup dengan apa yang dia ada.

thesis belum siap,konvo pun belum,tak official lagi kot...sana sini dah offer..i penin lah i macamni...

kasi i kahwin dulu,bahagia bersama tersayang dulu baru fikir master boleh tak..ehh.tapi tak boleh..
hadui....penin lahh hakak hoi nak yang mana satu..yang ada depan mata ni pun tak siap lagi.....haduilahhh...

ok bolehlah kita teruskan perjalanan..ok assalamualaikum..