Sunday, March 29, 2015

Asam Pedas Untuk Dia Episod Terakhir

assalamualaikum


piuhh,.. petang ni lia ada kerja di ladang.. balik daripada ladang,cepat-cepat mandi sebab nak tengok asam pedas untuk dia yang terakhir..  konklusion lia untuk episod terakhir ini memang bahagia sebab lelaki tu betul-betul sayang kt perempuan tu setulus hati dia.bukan kerana simpati.. cuma yang lia sentap siked bila ziyad marah ainin bila dapat tahu ainin hamil anak dia. Semua ini kerana ziyad takut terkantoi ngan famili dia... Dia bertindak ikut hati je,series kalau lia jadi perempuan lia akan sentap sangat.sampai pergi ladang pun masih terfikir-fikir lagi..

but they got happy ending. huaaa. sawet angat...


ok bai assalamualaikum..

Saturday, March 28, 2015

Crazy Futomaki di Umi Sushi Tanjung Malim

assalamualaikum..

seronoknya dapat spend time dengan kakak blogger ina ainaa. Setelah beberapa kali set date,akhirnya dapat makan sesama dengan dia dan sepupunya,Kak Shira di Umi Sushi Tanjung Malim..

Lia menyantap Crazy Futomaki yang sangat sedap dan sentiasa menjadi pilihan lia bila mengunjungi kedai ini.. Harga bagi sepinggan Crazy Futomaki ini RM 15.90 . Buat mereka yang selalu tertanya apakah rasa? sushi yang ni memang masak punya.. Selalu orang tak masuk tekak bila dengar sushi ini separuh masak,tapi menu ini memang memberi rasa campuran melayu dan jepun. Isi di dalamnya terdiri daripada ketam,sotong,telur dan timun kemudian dibalut dengan salad,rumpai laut..lapisan paling luar pula menampilkan rasa rangup daripada serbuk roti.

Selain daripada itu, ada juga menu yang kita boleh pilih mengikut pinggan. Yang meja pusing-pusing tu bermula dari RM 1.90 - RM 5.90 . Ha,kat meja pusing-pusing ini ada macam-macam rambang mata nak pilih.. yang kat meja ni ye ada sushi yang separuh masak.. lia suka sushi yang ada telur ikan,nanti dia feel like pop-pop in mouth.. huhu..


Jemput makan Crazy Futomaki yang menggilakan orang.. huhu


Thanks buat kakak-kakak yang temankan Lia jenjalan.
kak ena and kak shira.


Mohon sesiapa yang nak turun Tanjung Malim boleh roger lia sebelum bulan 7 before cikgu lia berkhidmat sebagai guru praktikal.

assalamualaikum.