Sahabat andai

Friday, December 26, 2014

mood exam

assalamualaikum...

sebagai seorang mahasiswa semester lima,fuhhh.dah nak final exam suda..
tak banyak nak cakap cuma sedikit sibuk nak menguruskan hal- hal lain..
berharap ada orang yang tidak kecewa dengan lia..inshaAllah dapat cuma belum sempat selesaikan..

waalaikumsalam..

Friday, December 19, 2014

Mega Giveaway by Sya Domoru

assalamualaikum




jemput join..klik pada banner..

Segmen Bloglist Januari 2015 by CN

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Segmen Bloglist Januari 2015 by CN


Pencarian bloglist bagi bulan Januari 2015 di cekgunorazimah.com bermula pada hari ini, 30 November 2014, iaitu tepat jam 12.00 tengah malam sehingga 30 Disember 2014, iaitu tepat jam 11.15 malam. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  • Buat entri bertajuk "Segmen Bloglist Januari 2015 by CN" 
  • Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.   
  • Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI.

Seramai 15 orang peserta akan dipilih untuk masuk dalam bloglist CN untuk bulan Januari dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog CN ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 1 Januari 2015.

Kredit untuk Kak Mialiana

Giveaway 2014 Bersama MyStoryMory.com

http://www.mystorymory.com/2014/12/giveaway-2014-bersama-mystorymorycom.html

jemput join..klik pada banner untuk memeriah giveaway..

assalamualaikum..

Persahabatan melalui Giveaway

alhamdulilah.. seronok sangat bila join giveaway,dapat hadiah dari kengkawan.

tidak kira umur,tidak kira bangsa,tidak kira kedudukan..

seronok mencuba perkara baru ini.

bila dah dapat hadiah,perasaan nak buat kawan tu makin kuat.makin ramai blogger lain cikgu lia nak buat kawan.

nasib baik join ini cume like n follow,bloglist,blogwalking,copy and paste..agak mudah untuk masuk dan menepati syarat-syarat mereka.

tapi lia lebih seronok berkenalan dengan orang yang membuat giveaway,sponsor giveaway dan juga peserta yang join..

lia ingat nak buat review dengan produk-produk yang lia dapat.tapi nak tulis dengan penuh perasaan,so kena ambil sedikit masa..

ini pun kerana teringin nak taip sebab dapat lagi hadiah.
alhamdulilah..setakat ni lia sudah dapat tiga giveaway..ada yang giveaway yang lia join,tak sempat lia nak cek menang ke tak,tak alih alih dah habis tempoh tuntut hadiah.
sedih kan,terpaksa let away the giveaway.kekeke..

takpe takde rezeki masa tu,mana tahu akan datang ada rezeki.inshaAllah.

Tuesday, December 16, 2014

GIVEAWAY 2 YEAR BLOG TENGKUBUTANG

http://tengkubutang.blogspot.com/2014/12/giveaway-2-year-blog-tengkubutang.html?m=1

klik pada banner untuk join..huhu...


BismillahirRahmaniRahim..
Pada 25 November 2014 yang lepas genaplah 2 tahun blog kesayangan teman ni haa.. Kalau umur budak, udah berlari-lari dah budaknya kann.. huhuhu..

Sempena ulangtahun Blog TENGKUBUTANG yang dah mencecah 2 tahun ni, teman nak buat Giveaway sikit lah.... heee.. just nak buat penghargaan buat korang yang sudi jenguk dan singgah sini selalu.. jasa korang tetap teman kenang sampai bila2.. heee.. ok lah.. hope korang sudi-sudilah join yea.. hope dapat sambutan dari rakan blogger semua.. 

GIVEAWAY terbuka kepada semua rakan blogger di Malaysia. GIVEAWAY bermula pada hari ini, 7 Disember 2014, iaitu tepat jam11 Pagi sehingga 20 Disember 2014 (jam11.59 malam) 
Semua Blogger Malaysia dijemput menyertainya. Para SPONSOR pun leh join gak..

jemputlah join kengkawan..

assalamualaikum..


Monday, December 8, 2014

1st GA by eyzamiel :BB Cream Seqy Beauty

BB Cream Seqy Beauty ini merupakan produk yang berfungsi untuk menutup semua cela yang ada di muka.BB cream ini boleh dipakai oleh semua jenis kulit.Teksturnya yang lebih ringan dari foundation dan dijadikan sebagai essential krim yang sesuai untuk orang Asia, menutrisi kulit, menegang dan menghaluskan kulit .Malah,ia juga melindungi kulit dari sinaran UV yang boleh menyebabkan bintik hitam muncul di wajah  (SPF   30+) yang berfungsi melawan sinar Violet dan pencemaran udara sehingga menjadikan kulit tetap sihat.
Selain itu,BB cream ini dapat memperbaiki masalah kulit dan melindungi kulit dari bahan-bahan kimia berbahaya menghasilkan Wajah yang tidak berminyak sepanjang hari dan melambatkan penuaan.

harga sebotol cuma RM 55 (semenanjung) dan RM 60 (Sabah / Sarawak) Sesiapa yang beli ngan sis Eyza... dia akan bagi Free Postage dan Free Gift... dan kalau korang bagitau yang korang pembaca blog dia... dia akan up sikit hadiah yang lagi best... :) 


Untuk pertanyaan / pembelian : Whatsapp atau Mesej sahaja 013-3151382 Instagram : izz_zara_shoppe email : eyzafarza@gmail.com.


http://eyzamiel.blogspot.com/


jemput join kengkawan...
tq.


Maha 14 dan Big bad wolf

assalamualaikum..
gembira tidak terkata perasaan ini bila ada peluang untuk pergi menimba ilmu secara tersirat..itulah aktiviti yang lia selalu lakukan setiap hujung minggu.
menjelajah sambil menimba ilmu.
setiap hujung minggu,bayangkan betapa sibuknya hidup tapi dek kerana mengejar title mahasiswa.semua benda ini,haruslah menjadi perkara biasa untuk lia..malah,lia makin ingin mencuba perkara baru.
baru-baru ini,lia menghadiri ke program MAHA 2014 yang dijalankan di maeps,serdang dimana kita dapat menimba ilmu berkenaan pertanian.pelbagai jenis inovasi telah ditunjukaan,pelbagai pameran produk-produk yang dihasilkan.
pada mulanya,sahabat lia aka asiah sharulzaman selaku pengarah program telah menganjurkan rombongan pada hari sabtu dan lia hanya sempat pergi ke dewan convention sahaja.

Selain itu,ada jugak booth penerbitan MARDI yang menjual buku murah-murah macam small big bad wolf lah tok para petani.Ada some visitor,seems like prof madya memborong buku agrotani which they sell only RM 1...and lia just membeli buku-buku berkenaan ternakan sebabnya impian lia kan nak bukak ladang.Buku Ternakan yang berharga di pasaran dapat promotion kat MAHA ni..from rm 35 it become rm 20..tanpa berfikir panjang,lia ambillah peluang ini untuk menimba lebih banyak ilmu..inshaAllah satu hari nanti..mohon doakan yang terbaik..

Pameran keusahawanan berasaskan pertanian jugak banyak di sana..di mana kita dapat bermacam-macam tester produk-produk mereka sampai dah naik bosan kami makan bermacam-macam disana.ada juga jualan produk kecantikan yang berasaskan pokok-pokok herba..ada jugak yang berasaskan haiwan ternakan.Berlambak-lambak orang jual susu dan madu..bukan satu jenis je madu,bermacam-macam jenis madu.

hanya mendapat info berkenaan inovasi dan keusahawanan sahaja..padahal di sana ada jugak lawatan ke ladang tapi petang itu hujan dan kami sudah dipanggil untuk pulang..rasa macam sekejap sangat.tak puas...


dek kerana,masih tidak berpuas hati,keesokan harinya lia pergi jugak mencari teman yang boleh teman lia pergi ke sana..nasib baiklah ada siti fatimah yang memang nak sangat pergi tapi tak dapat join kitorang semalam atas sebab hal tertentu..
jadi dua kali berturut-turut lia pergi ke serdang ulang alik dari tanjung malim ke serdang..pada hari ahad lia jenjalan ladang dan memang series giler melihat lembu-lembu yang manja dan bertubuh besar sado..lia tak sanggup tengok encik hedgehog and sugar glider yang sangat shomel dan dijual dengan harga yang murah berbanding harga kedai..okeh,selesai minggu lepas punya cerita..




hujung minggu ini,lia diajak oleh member untuk ke The mines,Serdang untuk Big Bad Wolf iaitu pesta jualan buku yang sangat besar..sangat besar kawan-kawan..sangat besar...betul-betul bad itu wolf sebab dia boleh buat orang jadi gila untuk beli buku.
bayangkan buku yang harga rm 70-90 telah menjadi rm 10-20...haiiih,ini betul-betul lelongan terbesar yang lia pernah tahu....seronok sangatlah..
sampai je sana,lia terus ambil buku dan membaca kat tepi-tepi tu..mana yang lia rasa nak beli lia ambil...serieslah,buku non-fiksyen yang harga pasaran kita tak mampu beli jadi mampu...dan lia rasa macam nak buat library kat rumah..sebab scene dia memang more than library in Malaysia..seronok tak terhingga... i love books...
buku-buku untuk mak-mak,girls semua jenislahh ada..
mohon lia tak dapat nak explain banyak feeling pergi sini,tolonglah u ollz bawak anak-anak,kengkawan and famili come here if ada lagi event kat sini..

event ini sedang berlangsung dan berakhir pada 16 Dis 2014 ini..jomlah bawak anak-anak pergi ke sini..

pintu gerbang MAHA 2014


peta lokasi yang sangat besar

bersama-sama sahabat satu kos berdiri dari kiri - farahin,jiela,asiah,shera dan kema.
duduk - zati and me

madu tayyibah - salah satu produk daripada madu


semasa di dalam dewan A,dewan convention.

projek miniature daripada pelajar politeknik Malaysia

di booth penerbitan MARDI

koleksi daripada MAHA 2014

poskad sempena MAHA 2014



lawatan ke ladang pada hari kedua.


si gila lia mencari bad wolf ..haha



di pintu gerbang BIG BAD WOLF


a variety of feeling here
that's all from me..thanks you for reading my experiences...assalamualaikum

Tuesday, December 2, 2014

Minggu yang sibuk


salam..maaf sangat jika blog ini bersawang..lia tidak punya masa untuk menulis disini kerena lebih banyak program softskill yang menanti cikgu lia..