Sahabat andai

Monday, October 13, 2014

Senyumanku indah denganNYa



Mungkin bunga itu seindah senyumanku.
Tapi disebalik senyuman itu tidak siapa yang dapat menenangi hati ku melainkan Dia yang Maha Esa.

Segalanya  yang berlaku pasti ada hikmahnya.lia sedang belajar untuk terima semua ketentuanNya.belajar untuk lakukan ibadahNya sepenuh hati.belajar untuk mencintaiNya sepenuh hati sebelum mencintai seseorang yang bernama suami.Kalau Allah tidak izinkan ia berlaku sekarang,lia cuma nampak itu adalah peluang untuk lia perbaiki diri.Dan sepanjang perjalanan itu,banyak dan berliku-liku halangan dan cabaran yang harus lia lalui.

Ramai cakap,lia dah pandai masak..dah boleh kahwin.. eh! ingat orang yang dah kahwin tu pandai sangat ke masak?
lia ni rajinlah..eleh,dak laki ni,puji aku bagai nak rak.tapi kau bila aku citer sal nikah terkedu plak..
lia ni matanglah..woi,aku banyak lagi benda nak kena belajar.aku ni budak tak pandai.korang kan suka bash aku.kepala otak aku kan mereng.hahaa
lia ni alim orangnya,aku setakat menunaikan tanggungjawab aku sebagai hambaNya dan memohon keseahteraan ibubapaku bukan butuh pujian sebegitu.
lia ni la lia tu lah..

tapi semua budak-budak tu puji je lebih tapi tak ready pun.Kalau begitu,takpayah nak puji-puji depan lia ok.

tak payah nak buat lia jatuh cinta kalau diri itu masih tak ready untuk ke alam itu.

lia memang belum jumpa someone yang betul-betul sesuai dengan lia..err,kalau jumpa yang sekepala pun tapi lau tak ready.tak payah.pergi main jauh-jauh.Kalau ada jodoh,mungkin kita jumpa lagi kalau takde.usah nak ku heboh. apa yang penting sekarang ini,semoga kau bahagia dengan hidup kau lelaki.

banyaklah orang-orang yang kahwin muda duk post-post cerita kahwin muda ni bagus.Allah suka.syaitan menangis tapi kalau Allah masih tidak izinkan kami bersama,maknanya peluang untuk perbaiki diri.untuk dapatkan yang lebih baik.dan ada cara lain.iaitu puasa sunat..

dah lah,takde masa nak bincang panjang..nanti lia cerita lagi..

assalamualaikum..


2 comments:

  1. CN follow sini 111 dari segmen http://www.cekgunorazimah.com/2014/11/big-holiday-giveaway-by-wani.html

    ReplyDelete
  2. Datang BW and follow blog awak ye..#119

    ReplyDelete