Sahabat andai

Monday, September 29, 2014

Berorganisasi

assalamualaikum..
penatlah melayan kerenah orang ni.baik kita ngadap blog kesayangan lia ni..
Seronok hidup berorganisasi semasa berada di universiti tapi yang tidak berapa seronok is bila orang tak sekepala dengan kita.

MashaAllah..


First of all,lia tanya setiausaha,nak buat meeting bile?..then dia kata nanti dulu tunggu ketua yang decide..ok takpe,means nak suruh lia tunggu keputusan dari ketua..

one day,dia ada anjurkan meeting untuk ahli-ahli,so lia tanye nak buat meeting tak untuk satu prgram ini,dia kata tak payah dulu..lia as bendahari ada jugak datang tapi dalam masa yang sama lia ada benda lain nak uruskan so lia datang sekajap

tak alih-alih harini,selepas discusion dalam fb,dia kata haritu ada buat meeting yang masa lia hadirkan diri sekejap .dan seolah-olah nak salahkan lia tak datang meeting.Memanglah ayat dorang ni tunggang terbalik..urgh,lain kepala dan tak reti nak decide sesama.Tolong r jangan buat benda yang menyusahkan orang.

apa yang perlu lia buat ialah bersabar dan ikutlah cakap mereka kan?
betul tak?
ape orang cakap yang lepas biar lepas..
apa yang terbaik ialah untuk teruskan senyum pada mereka walaupun dalam hati tidak siapa tahu.

sorry saya terlebih sensitif,tapi biasalah sikap seorang perempuan..


assalamualaikum..

No comments:

Post a Comment