Sahabat andai

Tuesday, September 30, 2014

2nd Giveaway by Miminadam

assalamulaikum lia join GA by Miminadam sebab lia nak logo trademark yang cantik dan comel macam blog miminadam sebab design kerawang dia cantik dan menarik.

http://miminadam.blogspot.com/2014/09/2nd-giveaway-by-miminadam.html

Happy belated birthday sis..
waalaikumsalam..

Monday, September 29, 2014

Berorganisasi

assalamualaikum..
penatlah melayan kerenah orang ni.baik kita ngadap blog kesayangan lia ni..
Seronok hidup berorganisasi semasa berada di universiti tapi yang tidak berapa seronok is bila orang tak sekepala dengan kita.

MashaAllah..


First of all,lia tanya setiausaha,nak buat meeting bile?..then dia kata nanti dulu tunggu ketua yang decide..ok takpe,means nak suruh lia tunggu keputusan dari ketua..

one day,dia ada anjurkan meeting untuk ahli-ahli,so lia tanye nak buat meeting tak untuk satu prgram ini,dia kata tak payah dulu..lia as bendahari ada jugak datang tapi dalam masa yang sama lia ada benda lain nak uruskan so lia datang sekajap

tak alih-alih harini,selepas discusion dalam fb,dia kata haritu ada buat meeting yang masa lia hadirkan diri sekejap .dan seolah-olah nak salahkan lia tak datang meeting.Memanglah ayat dorang ni tunggang terbalik..urgh,lain kepala dan tak reti nak decide sesama.Tolong r jangan buat benda yang menyusahkan orang.

apa yang perlu lia buat ialah bersabar dan ikutlah cakap mereka kan?
betul tak?
ape orang cakap yang lepas biar lepas..
apa yang terbaik ialah untuk teruskan senyum pada mereka walaupun dalam hati tidak siapa tahu.

sorry saya terlebih sensitif,tapi biasalah sikap seorang perempuan..


assalamualaikum..

Thursday, September 25, 2014

Giveaway Floral Skirt

http://kasutkaca15.blogspot.com/2014/09/giveaway-floral-skirt.htmlhttp://kasutkaca15.blogspot.com/2014/09/giveaway-floral-skirt.html


'Senyumlah,hidup ini indah'

Senyum juga penguat kita jika ditimpa musibah.Yakinlah bahawa Allah SWT sentiasa ada disisi kita.Senyum tanda kita bahagia denganNya walaupun masih banyak lagi dugaan yang perlu kita harungi.

Klik gambar and joinlah giveaway.

Birthday Giveaway By Shad

Greetings and Assalamualaikum to all
Jemput Join


Klik Banner untuk Join

Birthday Giveaway by Shad dianjurkan oleh Shad dan disponsor oleh

Wednesday, September 24, 2014

GIVEAWAY – SAYA NAK SIHAT

image

ini kawan yang terpilih untuk di tag.

duta Dian'Z akuvsdiashadhira

Lady Photographer izzterror


Selamat join..Selamat maju jaya.. Assalamualaikum..




Simple Giveaway & Blogwalking by YANA PINK BLOSSOM




Assalamualaikum w.b.t.


Klik BANNER untuk join

SIMPLE GIVEAWAY & BLOGWALKING by Yana Pink Blossom secara rasminya bermula pada 23 September 2014, jam 11.00 pagi dan akan berakhir pada 30 September 2014, jam 11.59 malam, 1 minggu sahaja. Tujuan utama giveaway ini adalah memudahkan Yana untuk blogwalking ke bloggerista semua yer. Kita boleh berbalas kunjungan sesama peserta. Semua bloggerista dijemput join giveaway ni.


HADIAH : 
WANG TUNAI RM10 x 5 pemenang

*Pemenang akan dipilih melalui random.org


SYARAT-SYARAT :
1. WAJIB follow blog Yana Pink Blossom
                                               2. WAJIB like Fanpage 
3. Buat entri bertajuk Simple Giveaway & Blogwalking by YANA PINK BLOSSOM
4. Copy Coding dan paste di ruang HTML entri anda
5. Tinggalkan URL entri korang di SINI
6. Siap & Good Luck (^^,)



Tuesday, September 23, 2014

Aktiviti UPSI memang best!

assalamualaikum.. lia.Z.C memang tidak boleh tahan dan tergoda untuk jooin program yang mana-mana organisasi anjurkan. Ya Allah series dah janji dengan mama nak lebih focus untuk sem ni.Tapi apakan daya diri ini masih lagi tidak tertahan dengan program yang ada.Tarikh yang diberikan juga amat sesuai dan tidak clash.Cerita teruslah aktivitinya nampak sikit yang lia.Z.C dah plan ape yang lia.Z.C nak buat sepanjang sem.Kebiasaannya memang seronok program.


Pertama sekali hujung minggu ni. 26-28 September 2014

Are you dare?

Yes,I am.
Dia dah listkan dah aktivitinya.tapi lia.Z.C still nak jugak pergi..Hujung minggu lia.Z.C memang sentiasa penuh dengan program sejak dari semester Dua.

Untuk bulan oktober plak,lia.Z.C ada program baktisiswa di Kota Damansara.Macam best jahh sebab dekat dengan rumah akak lia.Z.C..huhuhu.Program,program jugak,family kena jugak selitkan...

Seterusnya November best sikit,under Sekretariat Rakan Muda.Ini lagi best sebab ini kempen untuk mengurangkan pembalakan di sana.lia.Z.C ni dahlah sayang flora and fauna,so kerja-kerja yang macamni lah z suka.im love adventure.i love forest.i love green..






#savekenong














Setakat ini,ini sahaja program lia.Z.C yang lia.Z.C join,taktahu lah kan nanti ada prgram lain yang lia.Z.C join lagi...Program UPSI photographer dan program ilmu from rakan masjid UPSI pun menanti lia.Z.C untuk join..hihi..

itu sahaja yang lia dapat tulis harini..
i love you alzz..
huh,pastu lau ada program yang best2 mcm di atas,ajaklah lia.Z.C.
assalamualaikum.

Saturday, September 20, 2014

Giveaway September by Karya Mahirah

Assalamualaikum
[Sila Tekan Banner Diatas Untuk Join]


GA September by Karya Mahirah dianjurkan oleh Karya Mahirah dan di sponsor oleh:

Giveaway 2014 Mialiana.com



Giveaway 2014 Mialiana.com bermula pada jam 8.30 pagi 20 September 2014 hingga 11.59 malam 30 September 2014. Menawarkan hadiah yang bernilai RM1,495.80 untuk dimenangi. Senarai hadiah ada di SINI.

Semua blogger dijemput join untuk menyertai Giveaway ini.

Syarat-syaratnya :

1. Wajib Follow Blog Sponsor
MiaLiana Aynora SewaKeretaSabah ProvideNetwork TengkuButang IeyzartdSyahieyr FuzaMusa YatiAdam ZafirahZarrae Cekelatmanih DayangDeno EngkuMuzahadin PetakBunga AinimRashihah KaryaMahirah Azhafizah Zaidalifah FatihahFazlin FatinFarhanah NiaEmkay SyiraLokman

2. Wajib Like Fanpage Sponsor


3. Buat entri bertajuk Giveaway 2014 Mialiana.com
4. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
5. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI

40 pemenang bertuah akan dipilih melalui random.org dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 10 Oktober 2014.

Good luck!

klik pada banner untuk join....

Thursday, September 18, 2014

1st GIVEAWAY RM400 ++ BY ASYA AMIN !

 

Assalamualaikum..
Kalau kawan-kawan nak join,bolehlah klik pada gambar untuk join dan tahu info selanjutnya.
 

Friday, September 12, 2014

Semangat semester 5

Menuntut ilmu itu penting dan bermanfaat kepada kita dunia akhirat.
Anggaplah menuntut ilmu itu juga ibadah kepada Allah.
Belajar kerana Allah dan ibubapa.

#rindumamaabah #jombalik

Semester 5 : new life as senior?

Assalamualaikum..
Tak sangka lia sekarang sudah ditinggalkan kakak and abang yang lia sayang.
Sikit sangat senior yang tinggal,batch 2nd intake kebiasaannya sikit..
Senior yang lia hidup sebelum ni..semua dah pergi praktikal..
Ramai sangatlahh,bila semua pergi praktikal,rasa macam ada kekurangan sesuatu..
Itu sahaja yang lia rasa berat sangat untuk semester ini..

Tapi yang rasa ringan dan takot,ialah jam kredit yang sangat sikit..padahal boleh topup sem ni..tapi kos minor lia tak bukak subjek untuk sem ni..sem depan baru bukak..inshaAllah mungkin sem ni lia sempat mengaktifkan blog ini..
Sem depan lia mintak maaf jika ditinggalkan bersawang-sawang.kekekeke
Baiklah,kita belanja satu gambar ye untuk sem ni..
Nantikan entry terbaru lia ok?
Kalau dah namanya baru mencuba,minta maaf lah jika isi pon ini tidak menarik..
Apa yan penting is kita share benda yang baik-baik je.

Waalaikumsalam..