Sahabat andai

Saturday, June 21, 2014

Selfie bersama orang tersayang~~mai little adorable lil sissy

assalamualaikum..

bila cerita pasal selfie ni,ofcoz lah budak-budak zaman sekarang suka...so kita take topik pasal anak-anak remaja..and mostly orang yang kita sayang ialah famili kita.
mama and abah lia kurang minat bergambar suka-suka melainkan gambar waktu raya.huhu..
yang lia ada ialah selfie lia bersama adik.
semenjak lia berjauhan dengan famili untuk sambung belajar di UPSI,adik lia ni jugak menjadi tempat mengadu selain mama.
orang cakap dengan adik beradik pun kita kena bertolak ansur,so kena ada seorang yang kita boleh kerjasama.
adik lia ni pom orang panggil lia.so just called us lia senior lia junior..lia 1 and lia 2 pom boleh.
walaupun kitaorang suka buat benda yang berbeza dan sering bergaduh bertengkar,semua benda tu buat kitorang lebih kamcing sebab saling melengkapi.huhu..

dia seorang penjimat,lia seorang yang boros.
dia seorang pendiam,lia seorang yang peramah.
dia seorang yang tidak suka berjalan,lia suka berjalan..

cuma yang sama kitorang ialah inginkan rumah sebagai tempat tinggal yang pertama dan selamanya..
huaaaa..
lia dah nak bertolak pulang ke segamat,Johor esok..rasa bahagia dapat jeleskan adik yang tengah futher study di Kolej Mara Kulim,Kedah tu..hihi..

Papehal,sebagai seorang kakak yang tak berapa nak garang ni,lia tetap bertegas dengan dia untuk jadi seorang adik yang baik..huhu..
kadang-kadang ramai orang salah anggap lia yang jadi adik,sebab ketegasan adik dan ketinggian adik.kekekeke..

ni gambar time lia form 4..time tu adik kurus sangat..kekekekeek..time ni takde selfie sebab nak snap pic tok raya kat studio..




Kalau yang ni mase form 3..selfie la jugak.tapi gambar tak cantik pom...hehehe





and now betul-betul selfie..last kitorang outing sesama..kat One Segamat,Segamat.
tengok wayang time cuti midsem haritu..

Pertalian darah kini boleh diinterpretasikan dengan #selfie.
inilah bukti selfie juga mampu menjadi punca jalinan kasih sayang itu semakin kukuh.










 Sedikit nukilan yang masih banyak kekurangan..
assalamualaikum..






No comments:

Post a Comment