Sahabat andai

Tuesday, June 17, 2014

Penat lelah hanya Allah je yang tau

Assalamualaikum..

sekadar ingin share berkenaan susah payahnya menghabiskan satu semester yang menjadikan pengalaman yang sama..

lia tidak bosan dengan hidup ini sebab inilah pengajaran buat diri kita.inilah titik permulaan kita untuk bina hidup yang baru.

First of all is nak puaskan hati orang,benda yang paling worse lia buat sepanjang sem berada di UPSi ini..
sebagai seorang yang inshaAllah bakal mempunyai kerjaya sebagai guru,lia perlulah anggap orang sekeliling kita ini adalah pelanggan kita.kitalah yang bakal mendidik masa depan mereka.
tapi apa yang lia nampak ialah diri sendiri masih lagi tidak terdidik untuk puaskan hati orang.
ramai kawan-kawan lia pesan,nak puaskan hati orang memang susah..
macam-macam ragam..

tapi lia tetap degil dan positifkan semua tu,lia yakin satu hari nanti lia pasti buat orang lain puas hati dengan lia.

now,dalam hati lia.z hanya tanamkan perkataan..

membantu mana yang mampu selainnya aku hanya berserah padaNya.

kalau mana-mana kawan yang tak puas hati tu,lia hanya mampu untuk pekakkan telinga dan mengalah sebab lia tahu hanya Allah sahaja yang boleh bantu untuk jaga hati lia dan bukakan pintu hati kawan yang lia sudah lukakan..

menurut pepatah orang melayu,
jauh perjalanan luas pemandangan..

akibat lia ni sudah terlalu sosial dan banyak sangat berkawan,pada lia pepatah ini perlu diubah untuk membantu diri ini untuk jadi lebih baik..


belum berjalan dah tahu pengalaman.


itu sahaja kot yang perlu diulas berkenaan masalah lia untuk semester 4 merangkumi semester sebelum-sebelumnya.mengalami masalah yang sama..
Sekarang lia tengah counting the time untuk pulang ke rumah.dan inshaAllah berusaha untuk mengaktifkan blog ini..yang tidak seberapa ini.

assalamualaikum..

No comments:

Post a Comment