Sahabat andai

Tuesday, June 17, 2014

No 12A,Taman Malim 2~~~~rumah yang punya banyak ragam

assalamualaikum..

sepanjang satu sem yang hanya 5 6 bulan ini sudah cukup memberi lia pengalaman yang banyak,kawan yang ramai..
untuk semester sebelum-sebelum ini,seronoklah jugak housemate,tapi yang rapat dengan lia cuma seorang dua.
untuk sem ini,rase macam semua orang lia rapat.sayang sangat kat diorang..rasanya perlu ke kita bagi ucapan untuk setiap seorang?
hahaha..macamlah mereka baca semua ini...
dahlah housmet 11 orang nak ulas satu-satu.penat gak untuk newbie macam lia ni.

ini 10 minah kecoh taman malim dua.

1.raiadah
2.hanan
3.sariah
4.khairunisa
5.wani
6.kak wani
7.ika
8.dila
9.deeja
10.shira

kite go through gambar je la..time tengah giler je ktorang snap pic..
tapi banyak lagi pengalaman yang lia dapat dari diorang.
oklah,nak bagi pesanan jugaklah.tadi rasa macam berat..tapi sekarang dah ringan plak.

1.raiadah

okeh,awek ni lah sebenarnya permulaan lia nak duduk serumah dengan diorang.lia plak jenis suka je kawan dengan sesiapa.masuk je..so untuk satu sem ni nak habiskan masa dengan mereka sebab sem depan diorang dah praktikal.dan disebabkan itu jugaklah lia merana dorg tinggalkn lia..huaaaaa..
awek ni lia kenal sebab dia pakai baju kmj,so lia yang peramah ni masuk je line dy ngn kawan-kawan n tanya wahhh.awak kmj jugak ker..ok lepas tu kitrg terus jadi geng..huhu..
awek ni baik je budaknya,hahahaaha..
ni gambar masa first kenal

dan ni date last ktrg b4 dia balik.

2.hanan

hanan ni,dak johor gak muor...lia pernah blek saing dia.pergi rumah dia.now,dah tahu dah rumah dia kt mana.raya inshaAllah boleh datang.dia merupakan dua pupu kawan lia.z time kat kmj.fairuz namanya.
mereka ini keturunan arab.hanan ni ganas-ganas sikit orangnya.tapi xpernah marah macam lia yang garang ni.huhu..
satu benda paling annoying kat hanan is,bila tengok tb,janganlah cakap ngan dia.hahahahaha..

3.sariah

sariah ni,firstly jumpa dia excited sebab dy dok kuala kangsar.bandar diraja hoi..bangga kot jadi dia.tapi sariah ini humble orangnya...lia banyak kali nak g rumah dia sebab nak jalan-jalan k.k...tapi tidak kesempatan sampai lah satu hari housemate nisa ajak pergi..weeeeeeeeeeeeeeeeee..
pergilah jugak sana,tapi tak sempat snap pic n jalan-jalan sana.takpe satu hari nanti,im seriously nak organise trip pergi rumah sariah..
hope sariah ada waktu tu..and allow me to stay wif her there..

4.khairunisa

nisa ni,chumil budaknya..huhu..namanya nisa,tapi ganas.hahahaha..awek ni aktif kelab penyayang..so nampaklahkan dia memang penyayang dan baik sangat orangnya..
dia selalu teman aku kat bawah sebab nak study..kadang-kadang takut jugak dengan dia dari segi percakapannya..
papehal nisa ni pun baik je orang nya.plus comel.hehehe

5.wani

wani ni ketua rumah kitrg..dia selalu jadi mak kepada lia bila bab-bab kurang2 dalam masakan.maklumlah lain orang lain rasa.banyak jugak nasihat dapat dari dia.cume dia banyak pulang ke rumah atas masalah-masalah tertentu,so banyak jugak masa yang ktorg tak spend same-same..tapi dah cukup kenal dah awek ni..
huhu,,
semoga berbhagia dengan cik abang.

6.kak wani

kak wani ni kakak master,dia selalu ada time hujung minggu time lia.z sibuk berprogram.once lia.z ada kat rumah.lia.z tak reti nak layan n ngam ngn kak wani.tapi yang lia tahu kak wani ni baik sangat orangnya.

7.ika
8.dila

ika n dila ni lau berjalan mesti berdua.macam belangkas.hehe..
dila ni ade pipi tembam walaupun kurus.flawless..lia suka main pipi dia.hahaha
ika ni,baik n layan lia seadanya,dia ikut je apa yang lia buat..huhu
banyak jugak lia spend time dengan dorg..sebab dorg ok je lau lia ajak jalan2..huhu

9.deeja

deeja seorang yang rajin..dia berkeja di kfc untuk mencari wang sampingan.dan tak lama lagi nak nikah dah.
bahagia hidup..tahniah kawan..semoga berbahagia hingga ke anak cucu..kad jemputan dia dah bagi,tinggal nak datang snap kat pelamin dengan housemate yang hadir nanti.inshaAllah..

10.shira

shira ni junior,katanya terlepas kab sebab selalu balik dan takde kawan yang inform dia.so wani lah yang tolong dia..shira ni manja sikit budaknya.ehh,banyak..tapi sebagai adik..kakak-kakak biasanya akan layan sahaja.huhu..
lia dengan adik lia pun gitu..bila lagi kita nak tolong dia.kita kan yang berpengalaman..tapi manja tu kadang-kadang tak leh nak layan sangat sebab nanti dah kahwin,kita takde kakak o abang o famili kita kat sebelah kita.sendiri je..huhu..
so pesanan akak,bolehlah belajar hidup berdikari,semuanya buat sendiri...

hope pesanan ini bukan menjadi yang terakhir,sebab lia tahu persahabatan ini takkan berakhir,cume perpisahan sahaja yang berlaku kerana kita sudah hidup dengan teknologi hujung jari.hanya dengan menaip mecej kita dapat berhubung dengan orang ke pelosok dunia.

assalamualaikum..

No comments:

Post a Comment