Sahabat andai

Thursday, June 5, 2014

Cara membuat oat choco homemade

Assalamualaikum..sekarang memang giler kan produk twinfish oat choco tu..rupenya ada resipi nya yang sangat simple..so beeter belajar buat sendiri..
huhu..
lia.z.c memang suka makan..then,kalau suka akan search resipi yang benda lia.z.c suka tok belajar buat sendiri.sebab nanti boleh buat banyak-banyak ikut suka kita.huhu..
then baru harini terfikir nak share resipi kat blog ni..
banyak jugak resipi yang lia.z.c dah cuba.nanti bila rasa rngan tok type lia.z.c share lagi resipi-resipi yang lia.z.c nak cube..

Berikut resipi membuat oat choco homemade

OAT CHOCO HOMEMADE


BAHAN-BAHAN

-100 gram Nestum

-100 gram Quakeroat

-50 gram Beryls White Compound / Coklat Compound Putih










LANGKAH-LANGKAH


1 - Sediakn Quakeroat dan nestum sama banyak

2 - Cairkn coklat putih secara double boiler atau kukus

3 - Satukan Nestum dan Quakeroat .

4 - Tuangkan coklat dan gaul Nestum dan Quakeroat pakai sudu kayu sehingga sebati.

5 - Ratakn adunan dalam loyang yang di lapik plastik (untuk memudahkan ia dikeluarkan dan tidak melekat)

6 - Sejukkan dlm freezer dlm 3-5minit keluarkan dan potong.



Bentuk dia tu lau nak standradisa bolehlah beli loyangnya.tapi kebanyakkan biskut yang lia.z.c buat,lia hentam je..huhu..jap lagi masuk mulut same je.huhu..
Selain itu,dy ada macam-macam version resipinya..lau nak tambah buttercup pon boleh buat dy lebih crispy.ada yang tambah almond extract biar dia jadi lebih rasa sikit...

oklah..asslamualaikum..

2 comments: