Sahabat andai

Monday, June 23, 2014

baru masuk dalam dunia giveaway ~-~

assalamualaikum...


sebelum ni,lia banyak jugak search,macam-macam tips tok mempopularkan blog lia yang tak seberapa ini...
lia bagitahu sedikit lah tips-tips yang lia follow...


  • tambah kawan-kawan dan kenalan daripada google+
                ofcoz lah tambah kawan lagi ramai orang boleh baca blog kita,tapi kalau blog tak menarik,macammane orang nak ingat kat kita..jadi,masih banyak lagi benda yang lia perlu belajar untuk mempromote blog yang tak seberapa ini.Bila lia cek balik orang lain punya,mahu tak beribu,lia hanya beratus sahaja.walaupun view sudah beribu.Salah satu sebab lia buat blog ini juga ingin berkawan dengan semua orang..Berkawan biar beribu,becinta pada yang Satu...Buat blogger yang membaca blog lia ni,mungkin lia nampak seperti tidak peramah dari segi writing sebab lia biasa-biasa sahaja dalam dunia mengarang..tapi dari segi sosial,lia memang suka berkawan dan peramah..buat sesiapa yang nak ajak lia keluar dengan dia,kalau ada kesempatan,lia boleh set date dengan korang untuk keluar sama-sama..
buat yang lelaki tu,pastikan bawak sekali kawan perempuan buat temankan lia k..hihihi..nak bersosial boleh,tapi kena ada batasnya..tapi kalau boleh nak mengelak daripada semua itu..huhu...
ok cerita pasal kawan,memang tak habis sampai esok..
  • follow blogger popular
               Blogger popular ni,mostly fashion blogger..tak follow kat blog,facebook and instagram kan ada.huhu...yang paling lia suka ialah kak aishah amin from the hijab diaries..lia suka dia sebab dia seorang lecturer dan juga fashion blogger..dan menggayakan dan tepat dengan saiz badannya yang lebih kurang lia..so sangat sesuai dijadikan contoh..selalukan orang lau nak cari model nak yang kurus tinggi..
tidak,itu bukan penghalang..huhu..
ramai lagi yang lia suka follow..kak irine nadia,kak dena bahrin yang ada anak chumiil sangat macam dorang..selain itu kak yuyu yang kecik molek.chumill orangnya..tak lame lagi nak jadi ibu..cik epal plak,cantik malah wajah dia sama seperti seorang lecturer subjek u lia sebelum ini..ramai lagi,kita kenalah jadikan mereka sebagai contoh.barulah penulisan kita jadi semakin baik.
  • giveaway,segmen
               Ok ini lia baru tahu bahawa segmen giveaway benar-benar merapatkan ukhuwah sesama blogger sebab sama-sama tolong promote blog kengkawan.lia nak join dulu banyak-banyak giveaway,nanti bila dah rasa bosan,lia plak yang buat giveaway.tengah cari jugak produk yang best-best..huhu..barulah bloggers excited nak join giveaway..segmen blog walking pon seronok jugak,kalau tak kita tak kenal siapa kawan-kawan kita..masatulah kita dapat tahu yang blog mereka juga ada perkara-perkara yang boleh dikongsi dan dijadikan pengajaran untuk diri kita sendiri..
Senang cerita,semua blog adalah info-info yang menarik walaupun mereka hanya share pasal kehidupan seharian kita.Seolah-olah kita telah duduk bersama-sama orang seMalaysia ini..
  • promotion
               Lau promotion ni,lia gemar share kat community yang lia join.tak kiralah best ke tak post tu..lia hanya tahu share...orang nak baca ke taknak baca,tak kisah..huhu..kat fb pom banyak group yang memberi peluang untuk bloggers share post baru mereka..lia ada jugak page.lia invite kengkawan like page lia..


oklah,selalu bila tengah taknak menaip,banyak benda nak tulis,tapi bila dah taip tak tau nak cakap apa..
mungkin kena biasakan dari sekarang.buat latihan banyak..
maaf atas kekurangan diri..
assalamualaikum..

No comments:

Post a Comment