Sahabat andai

Sunday, October 20, 2013

Al 'Asr (Demi Masa)

assalamualaikum..

harini lia.zf nak citer sikit je pasal masa.
semua orang tahu masa itu emas kan?
dan lia.zf gantikan emas itu dalam solat seharian lia.zf...
dimana solat itu lah kita melaburkan emas2 kite kat akhirat nanti..
tapi kat dunia pon ada jugak emas yang berharga,especially time lecturer nak semua asigment dan semua lecturer nak buat kuiz dalam minggu yang sama..
ya Allah,mahu meletup otak ni fikir..
so just..


rilek bersama kitkat.sambil berzikir.


Walaupun sebelum ini ustazah pernah berpesan,bacaan solat kenalah ikut tahap.Kalau awak da dewasa eloknya ambik surah yang panjang jangan macam zaman kita belajar kat sekolah.lia.zf tetap berdegil untuk membaca surah-surah fevered lia.zf...yang pentingnya ialah keikhlasan hati masing-masing dalam memberi doa kepada Allah.so surah Al 'asr yang bermaksud demi masa ni lah antara fevered lia.zf.

so if rasa masa terbuang dengan gejala maksiat,baca je surah ni dalam hati..nanti Allah sentiasa tolong kita buat asgment sekali..inshAllah..


alhamdulilah.walaupun sedikit berharap ia mampu memberi peringatan besar buat kawan-kawan...

2 comments: