Sahabat andai

Wednesday, June 5, 2013

Newbies itu Baru lagi.

assalamualaikum...

harini lia.zf baru habis paper animal morphology and histology.di mana subjek biology yang kena menghafal2 dan kena bagi point yang betul.sangat kena detail.setelah habis menjawab tadi lia.zf terus mesej mama dan say alhamdulilah..baiklah back to the point..lia.zf terbaca satu artikel from hanif idrus.
hanif menceritakn tentang kesalahan newbies dalam dunia blogging..sekarang lia.zf nak jugak la beritahu pendapat lia.zf dalam dunia blogging ni...

Diari

lia.zf actually nak buat blog ni as diari where we can share about our personal daily life and some of our habit that people may amazing wif us..so our self esteem increased unfortunately without any realize.lagi-lagi lia.zf sudah bergelar sebagai mahasiswi pendidikan.mana tahu media ini la satu hari dapat menjadi contoh kepada pelajar2 lia.zf satu hari nanti.dorang nak nota ke ape,boleh la attch kat blog..pendidikan zaman ini sangat memerlukan media yang memudahkan pelajar untuk belajar.lia.zf sendiri suka belajar tengok video kat youtube..media nowadays very important for study..

macam aishah amin,dia kan lecturer arkitek tuh,designer.ramai jugak guru menggunakan blog as media penyebaran ilmu.so kat sini student pon boleh follow lia.zf dari zaman university ke kerjaya mereka.

Social

ape yang lia.zf dapat ialah bila da masuk kat sesuatu komuniti yang di invite,sosial very important untuk sharing ilmu.yela,sebab ada orang buat blog untuk diari and nak private.ada sesetengah pula taknak cerita pasal diri sendiri..inilah tempat kita nak berketerampilan.walaupun simple,yang penting post kita bermakna untuk semua orang.betul tak kawan2?

lg 1,ada komuniti tu,blogger memasak Malaysia,yo!im really love cooking..this sem holiday,i want focus in cooking at home.nampak x?sosial juga penting untuk menyebar ilmu dan mendapatkan ilmu.
lia.zf memang suka berkawan,that means im really social,pegi mane2 ada je orang kenal.kadang-kadang rasa macam xbesh betul kalau semua orang da kenal kita.hehe..




namun malangnya,niat nak share ilmu tu kurang kerana lia.zf tak fully time with blogging.sedih..tapi takpe,lia.zf akan terus mengepost tanpa fikir siapa yang hit dan yang hit and tak follow tuh,kalau berminat nak kawan ngan lia.zf bolehlah teruskan follow ye..nanti boleh lah pm lia.zf..
series lia.zf nak sangat berkenalan ngan komuniti2 yg lia.zf join..

follow and say assalamualaikum if korang berminat nak  kawan ngan lia.zf..

No comments:

Post a Comment