Sahabat andai

Thursday, May 9, 2013

Lost wolrd of tambun bersama nisa,amin dan kak ton!!

Assalamualaikum..
Okies,harini lia.zf update kerana housemate yg suruh update...pengalaman pergi lost world of tambun ni..
 
Firstly,pagi2 lagi lia.zf da bangun lambat,pkul 645..bajet nak bangun 530..jadinya ke laut..hehe
Siap punya siap,kitorang masak sarapan..sempat tau masak sementare tunggu amin dan kak ton.hehe
Sory kepada kak ton yg popular dgn product dia tuh.huhu
Sementara tunggu mereka yg tak siap2 tu,lia,zf dan nisa sempat lagi main2 dgn kucing yg patah kaki kt blok diorg..kecian..ok kucing kita citer lain kali..
 
 
Then,kak ton drive..guna gps jgk.ingat da pro.haha..berbaloi jugak apps waze n others especially buat lia,zf yg kuat berjalan ni.series klau ada masa dan wang,semua pelosok kat malaysia lia.zf jelajah.tula orang yg lain,terigin nak jalan2 oberc.lia.zf chilled ja layan undrc..hehe..kalau oberc lia.zf nak pg australia je.yg lain tu tgoklah rezekinya macam mane.semoga Allah memberikan yg terbaik di masa hadapanku.
 
 
Sepanjang perjalanan,ade orang mabuk.dan xleh tengok luar.haha..lia.zf plak bebel je sepanjang jalan.haha.sory,lia.zf mmg kuat bebel.tapi bebel2 tu,lambt jugak kak ton tu drive.tkot kot.keta orang.hehe..lagi2 gps cakap ade kamera.kena saman keta orang jugak.
Sampai terus melantak,ape yg buat lia.zf geli hati ialah kak ton tak makan pedas,tp makan tomyam ja,..itu mengada ngada je namanya.hehe...da siap makan kami semua masuk,dan berita buruk ialah,gurls kena pakai legging..u know what,legging is too leggggggggy..ma leg is like horrible mangrove tree ok..so nak jgak pakai trek..
 
Sekali sampai kat tempat water tube tu,lifeguard tu ckap lau pakai trek takut tersangkut.owh,never mind,.next time ill find another pants that really dont have a pocket..owh,i see why we cant wore a trek.okies..that very bad news going there.
Mandi je la yang patot,hot spring,kolam besar,kapal budak2..n the best is this thing
Dimana air akan jatuh kt  

 
atas kepala kita bila da penuh.tempat budak2.haha..nampak x bertapa sweetnya mereka?
 
 
Da siap mandi tengok plak harimau,n haiwan yg lain.lia.zf sangat suka haiwan.rasa tak puas tengok2 haiwan kat sana.rasa macam nak bela semuanya.bestnya kalau jadi veterinar..tahu semua pasal haiwan,dan senang nak bela,xpyah nak g jumpe vet.sendiri yg rawat dan jaga...
Mungkin setakat itu sahaja lia.zf boleh bebel.da cukup panjang.kalau rasa nak borak lagi.nanti lia.zf update lagi pasal pengalaman lia.zf samaada yang gembira atau sedih..
Assalamualaikum..

ini cicak belaan lia.zf walaupun tak hidup
 
sugar glider yang sangat cute 
kalau la dapat bela ni..bes kan? 
nasib baik dia tak ciss just ludah.hehe.. 

No comments:

Post a Comment