Sahabat andai

Wednesday, May 29, 2013

First try!?

assalamualaikum

lia.zf masih dalam study week ni ha.dok hupdate plak..haha
ini bukanlah first try.
bukan first try..
ini sudah confirm menjadi ilmu didada..
sedangkan kita dari kecik lagi,
sudah diajar untuk menunaikan solat,
nampakkan itu tanggungjawab,.

sebagai seorang anak,
kita jaga solat untuk ibu bapa.
sebagai seorang pelajar,
kita jaga solat untuk ustazah ustaz yang mengajar kita.

tapi kita sedar ke?
sebenarnya tujuan solat itu untuk Allah dan rasulNya.

mashaAllah..
penekanan ini lia.zf hanya dapat semasa tubuh badan yang besar ini,
tanggungjawab sudah banyak,
tapi baru sekarang Nampak ilmu itu.
means,
kuasa Allah sangat besar.
kalau kita Nampak seseorang itu macam ada kekurangan,
tidak semestinya selamanya dia kekurangan.

kelak pasti ada kelebihan tertentu pada diri seseorang itu..

cerita lia.zf kat atas tu kan,jelas x yang lia.zf cerita bahawa dengan tanggungjawab kita daripada kecik itu boleh membesarkan kita,mengajar kita erti kehidupan.langsung kita boleh menyampaikan dakwah kepada rakan-rakan tanpa berkata first try sebab ianya memang da jadi kenyataan.

daripada sekecil janin dalam perut ibu,kita telah didekatkan dengan alunan zikrullah dan bacaan Alquran ibu-ibu kita,pembelajaran juga pengajaran.bila-bila masa kita boleh sampaikan dakwah.

mungkin ramai yang suka berkonfrontasi terhadap seseorang yang sentiasa berdakwah seperti mereka tahu sahaja semuanya.
mashaAllah,kita hanya insan biasa,hamba Allah.selagi dapat membantu rakan-rakan dan ahli keluarga ikut kemampuan sudah cukup.bia pun sedikit,mana tahu Allah akan menyebabkan dakwah kita itu menjadi impak yang besar terhadap diri seseorang itu.



Jadi disini,lia.zf ingin mengucapkan terima kasih kepada rakan-rakan dan ahli keluarga yang Berjaya menjadi tonggak kehidupan lia.zf..nasihat,pengajaran,perkara itu amat mengembirakan lia.zf..

Terima Kasih atas dakwah yang disampaikan..

assalamualaikum..


#nak pg stdy la..nak dekat exam nih..
wish me success k..

No comments:

Post a Comment