Sahabat andai

Tuesday, April 30, 2013

Present+test bersama Allah

assalamualaikum..
 
 
firstly lia.zf nak ucapkan alhamdulilah..subhanaAllah..Allahuakbar...
walaupun lia.zf ini bukan golongan alim-alim warak,biasa-biasa je..kalau kita letak Allah dalam hati kita.dalam jiwa kita..pasti Allah akan tolong kita..
 
pagi-pagi bangun mcam biasa..
alarm bunyi,dan akibat malam tadi tido pkul 2 kan..berat sangat nak bangun..Namun,kawan-kawan ada share..kalau kita sedar dan rasa berat nak bangun,ingat Allah telah bagi kita peluang untuk menghembuskan nafas dan membuka mata seluasnya...Maka dengan itu,Allah juga memberi peluang kepada kita untuk beribadah.alhamdulilah..bukan nak berlagak o menunjuk..setakat sharing kan?sama-sama ubah kisah hidup..jadi teruskanlah melakukan ibadah yang sihat dalam kehidupan seharian kita..itu pengajaran masa baru nak bangun.
 
Setelah melangkah ke tandas,lia.zf mandi macam biasa..gosok gigi,basuh muka dan basuh badan..
mandi ni yang paling best..walaupun dia kat tandas,tempaat syaitan suka melepak,kalaau cakap perkataaan Allah kat tandas pon berdosa sebenarnyaa..maksud lia.zf bukan suruh berzikir dalam toilet..cume niatkan mandi tu nak bersihkan diri.kita nak bersihkan diri,sebab Allah dan nabi Muhammad suka orang yang bersih.kan?jadi niatkan lah tima nak pg toilet tu..huhu..baru pegi tandaas ni.huuhu..
 
baiklah,ape yang mengembirakan lia.zf harini ialah lia.zf kena PRESENT SLIDE OLERICULTURE...
lia.zf tido pukui dua..sebab dok tranlaate slide yang lia.zf da buat dalam versi melayu..malangnya aade clara,mat saleh in class..so Dr suruh present dalam BI..ermm,tadi clara tak datang..so im really happy to present in malay.huhu...setelah mendapat peluang present in malay..lia.zf duduk bebel ntah pape yang takde kena mengena dengan slide.hahaha...mahu 15 minit jugak saya bebel kat depan tuh..da la bebel ntah pape,ready pon gitu2 je..sekali mendapat pujian daripada Dr azlina..alhamdulilah..walaupun itu hanyaa pinjaman sementara di dunia,sekurang-kurangnya lia.zf dapat meningkatkan semangat lia.zf dalam kehidupan kampus.kalau tak minta,Allah takkan bagi.itulah pensyarah kaunseling lia.zf btau...sangat bersyukur harini..
 
seterusnya,sibuk dok translate and prepare present lia.zf tak study pon untuk test lepas kelas olericulture..huuu..tiga kali test dibatalkan..dan harini jadi..ya Allah,nampak tak lia.zf ni seoraang yang pemalas dan tidak sabar..lia.zf hanya bergantung pada ingaatan lia.zf untuk jawab test harini...
huuuuuuuuuuuuuuuu,jawab punya jaawab,tengok jam baru setengah jam..rse macam da lame,soalan mudah,jawapan..agak ok n just nice..maasa yang diberikan 1 30 jam..bayangkan,30 minit da siap..rase macam nak guling-guling kat tengah jalan..
 
lepas tu,pulaanglah ke rumah..disebabkan esok cuti..nak siapkan asigment,nak habehkan bace buku Art of Deception..sekali bace dua muka surat da tido.maklum,penat dan tak cukup tido kot.hehe..sekali seorang kawan minta tolong,teman dia pg pekan nak bank in duit..alhamdulilah saya dapat menolong diaa dengan selamat..jika dapat memberi kerjasama sangat best..tpi kerjasama masing-masing la..bukan sebelah pihak je,so sangat tak best..
 
lia.zf da updet kan,ok next kita pegi buat asigment dan baca buku..huhu
Allah sayang sama lia.zf
assalaamualaikum.

1 comment:

  1. wah!!rajin yea..hehe..

    jemput2 la singgah and like page saya..JazakAllah khair..

    ReplyDelete