Sahabat andai

Saturday, April 20, 2013

Hatta Dolmat

assalamualaikum..
 
lia.zf sebenarnya pada mulanya ingin menjadikan blog sebagai medium untuk sampaikan dakwah.tapi dakwah and sharing lain pon ok je..
misalnya lia.zf nak citer pasal abg hatta dolmat yang memang sangat professional dalam bidang fashion.seni rekaan dalaman ke?not sure..
 
 
orang seni memang best!banyak lia.zf nak citer.tapi harini kita cter pasal abg hatta...


inilah abg hatta yang lia.zf suka..lia.zf ni xde lah obsesi dengan fashion.sampai kenal abg hatta ni..
 
firstly kenal masa dia ada kontroversi dengan alya,yang bajet cantik hot je tu.tapi takde kehormatan betul.tak mampu menghadapi masalah yang dihadapi.i tetap sokong abg hatta.sabar ye.
start dari tu,lia.zf start search pasal abg hatta.

Kali pertama menyaksikan pertunjukan fesyen oleh Hatta Dolmat di Malaysia International Fashion Week 2008, sungguh terpukau menyaksikan gaya glamornya. Sisi mewah Hatta Dolmat terbukti dengan gaun sarat perincian yang sudah menjadi DNA buat pereka muda ini. Menjadikan Datuk Bernard Chandran dan Datuk Radzuan Radzwill sebagai pereka fesyen lokal yang mendukung cita rasa paling unggul dalam arena fesyen lokal.
Falsafah fesyen anda…
Selain bermain dengan elemen klasik, setiap himpunan Hatta Dolmat pasti akan tersemat perincian sebagai detil utama kerana itu adalah signature buat Hatta Dolmat Couture.
Pereka fesyen yang dikagumi…
Elie Saab kerana mempunyai sentuhan identiti tersendiri. Dia bijak dalam pemilihan fabrik, warna, potongan dan perincian setiapnya itu digabung cukup sempurna. Terus kekal mewah dan glamor.
Himpunan musim luruh…
Louis Vuitton memberi satu koleksi yang klasik dan glamor.
Marc Jacobs…
Tentu sekali beg daripada Marc Jacobs menjadi pilihan. Setiap beg mempunyai stail muda dan segar

sumber:http://www.glam.com.my/2012/08/24/karya-lokal-estetik-global-hatta-dolmat/


ada satu baju adira masa AJL tuh.lia.zf lagi suke.then perasaan minat kat abg hatta dolmat semakin membuak2..sampai lia.zf terus terjebak dengan fashion yang direka oleh beliau.



see that..beading dia..sangat cantik.cube anda bayangkan,ada banyak lagi artis suka abg hatta.dan semua pakaiannya memang sangat berkualiti dan professional.
 
alangkah indahnya boleh join abg hatta crew dekat hatta dolmat couture.namun lia.zf tidak punya apa2 asas..namun lia.zf memang suke rekaan dia.
 
abg hatta pon membuka perkhidmatan untuk mereka dressing untuk nikah kahwin.tapi sebab terlalu professional.lia.zf tak mampu nak memilik sepasang baju hatta dolmat tuh.
sedih sekejap...tapi lia.zf berpuas hati dapat melihat rekaan abg hatta.follow beliau,instgram agar dapat mengikuti perkembangan beliau.
 
 
so sweet both of them.lia.zf sangat suke zahiril adzim sebab tengok cerita abam.sangat kecian dia waktu tu..now,dia tengah tunggu baby.hehe..dad to be..see,baju syera aiyob yang memang lia.zf plan nak pakai mcam tu time event lia.zf nanti..inshaAllah..lia.zf nak letak bunga besar kat kepala.then lorotkan veil kebawah.tak dapat bayangkan betapa happynya lia.zf time tuh.lagi dapat tahu abg hatt yang buat..wahhh,bestnye kalau dapat..
 
oklah setekat itu je lia.zf nak share.hah lagi satu,kalau nak tahu update form abg hatta sendiri.boleh la follow ni..

web:http://www.hattadolmat.com/
twitter:@hattadolmatHDC
fb:hatta dolmat hdc
instgran:hattadolmathdc

baiklah,assalamualaikum..

No comments:

Post a Comment