Sahabat andai

Wednesday, April 10, 2013

Get a life Part 2

assalamualaikum..

minggu ni lia.zf cuti midsem.lia.zf sudah berada di rumah lebih kurang dua hari.cuti sampai ahad ni.


lia.zf menghabiskan masa dengan member2 lia.zf di k.l.
lia.zf rasa gembira sangat dapat menghabiskan masa dengan kawan2 perempuan lia.zf.
disini,lia.zf dapat rasa kenikmatan berkawan.lia.zf sangat ketepikan kawan2 yang lain demi seorang lelaki.betul memang xmatang..tapi kena yang kes asik tukar lelaki mcam tukar baju tu sangat bahaya.kadang2 kita yang jadi kawan rasa serba salah.bila tegur,dia cakap kita jeles.padahal kita nak tolong dia,erm.susah jugak kes yang mcam tu..memanglah kita nampak ok je dengan dia,tapi dalam hati Allah je tahu.luaran nampak macam biasa,tapi dalaman kita,hanya sesetengah rakan sajah yang faham.lia.zf pon ada kawan lelaki,tapi kena fair la..memang lelaki penting dalam hidup,tapi kena ada adab la.memang kita xmelebih2 dgn lelaki tuh,tapi apa pulak pandangan bakal suami kita jika dia tahu isteri dia tu sebenarnya banyak pakwe.

lia.zf cube untuk bersama stay dgn mr zf sebab lia.zf tahu dia jodoh lia.zf yang Allah bagi.selagi kita dapat kekalkan kesetiaan,memang dia la jodoh kita.once kita kenal seseorang tuh,cube terima dia sama macam kita terima rezeki Allah.bukan dok mencarut bagai.benar,bercinta sebelum nikah haram.actually dia jadi haram jika kita terus melakukan maksiat.dok asik dating je,walaupon dating je.borak2 then rindu.perasaan kita da jadi lain tau..kalau asik tukar tukar orang,cepat boring,maksudnya kita tak sanggup dengan dugaan yang Allah berikan terhadap sesuatu hubungan tuh.lia.zf da cube untuk stay single,tapi dugaan lia.zf sangat besar untuk berubah.lia.zf perasan itu,yang penting kita take it positif.terima dia sebagai jodoh Allah.kalau betul dia series dengan kita,alhamdullilah..Allah lagi banyak kuasa dari kita,macam2 takdir yang dia boleh bagi.so sebagai hamba sentiasalah anggap kita dapat kekuatan daripada Allah..
 
konklusinya,terimalah dia seadanya dan betulkan apa yang kita silap dan terima pendapat mereka.
nak jadi penulis ni susah jugak ye,perlu berfikir secara rasional dan perasaan orang lain.
untuk post kali ini,cukup sahaja lia.zf bebel..
banyak sangat yang lia.zf nak cerita pasal get a life yang orang sering salah anggap..
okies..assalamualaikum..

No comments:

Post a Comment