Sahabat andai

Wednesday, April 3, 2013

Get A Life part 1

Assalamualaikum,
pagi ini lia.zf dapat meluangkan masa dengan mengupdate blog sebab asaimen tinggal sikit..namun masih ada yang beratur menunggu untuk disiap.
lia.zf susun satu2 asaiment so tidaklah streess sangat,anyway,memang stress walaupon tersusun.Semalam 2 asaiment setel,and harini 2 lagi..dan malam 2 lagi.Member duduk pesan kena bahagi masa.yeah well,hidup mahasiswa ni sebenarnya dengan pulun subjek je.so memang itulah yang sepatutnya kita lakukan.
 
Disini lia.zf mahu berpesan,kita sudah semakin besar dan tanggungjawab makin besar.kalau kita cuba nak jadi budak kecik balik pon kira da berdosa sebab tak bersyukur pemberian Allah.
Maybe some people just keep saying me not matured,but the truth is they also.sebab tidak bersyukur dengan pemberian Allah,while tak doakan liazf jadi lebih matang..kalau betul anda matang sangat,teruskan berdoa pada Allah,bia pintu hati liazf terbuka..
itulah cara sebenar seseorang itu mencapai kematangan.
kematangan bukan setakat dari luaran je tau..dalaman..
 
 
Next get a life,should have a good way..lia.zf share ni sebab apa yang dorang buat tuh sebenarnya lagi tak matang.er..
biarlah liazf xmatang dari segi percakapan dan gaya.tapi yang paling penting tu hati kita..
Hati kita milik Allah
kalau tak tenang Allah suruh kita berzikir.Allah pasti tolong kita.yang penting kita melakukan ibadah kita terhadapNya.Kelak pasti gembira.
liazf sedar dulu liazf sangat banyak couple,rasa sangat tak matang dulu.liazf rasa couple tu macam enjoying ourself..tapi jangkaan liazf sangat tidak kena.sehingga ustazah memberi nasihat.
Now,in campus life.sangat banyak member yang macamtuh.Nak tegur takot menyibuk.
Yelah.masing masing da besar,punya akal fikiran punya hak masing masing..
tapi sebagai rakan liazf sangat serba salah..
kita nak tegur pon sangat tak kuat sebab liazf ni xada sempurna sangat.
Kang di cop bajet bagus plak.
liazf harap sangat dia dapat jadi lebih matang dalam bab bab ni.
maklum liazf nak jaga kebajikan suami-suami mereka..hahahaha
takde lah,gurau je.sebab kan..errr..tak tahu la ni ayat nak ugut or what..
 
kalau kita asik tukar2 pasangan sebelum kahwin,nanti lepas kahwin pasangan kita pon asik tukar2 dengan kita
 
uish,korang2 nih tak takot ke statement nih.liazf takot tapi dalam masa sama tergelak2 sebab macam tak logik..jodoh Allah yang tentukan...tpi ini sebenarnya mampu mendisiplin diri kita.
 
 
Next2,liazf tidak pernah sakit hati or cemburu or blah2 kalau korang2 ni ada pakwe o blah2 banyak.Nak hot,gunalah cara yang baik..yang penting dapat berkonsi ilmu.
(teringat kak lin cakap gunakan blog sebagai medium ilmu)
liazf still lagi dengan mrzf,but now kitorg terpaksa berjauhan,sebab kami sama-sama usaha untuk mendapatkan cinta di jalan Allah..
betul2 couple sebelum nikah haram...tapi niat nak bernikah tu mesti ada...
kita merancang Allah yang tentukan.
maksudnya disitu,bila kita da ada orang yang disayangi,berdoalah agar kita dapat bersama di till jannah,berdoa agar kita dijauhkan dari maksiat dan dipermudahkan perjalanan ke gerbang perkahwinan.
liazf selalu terfikir,tidak kira rakan lelaki atau perempuan,jodoh liazf dengan mereka Allah yang tentukan.
rasa bersyukur sangat meet dengan diorang..macam mana pon sikap dia,kita terima dia macam mana jodoh kita dengan Allah.
Rezeki sentiasa ada didepan mata.
Series,mensyukuri segala nikmat dan ujian Allah sangat menggembirakan hati liazf.
 
 
Setkat tu je kot.liazf banyak lagi point nak citer sal get a life untuk diri liazf.
ok assalamualaikum
 
 
#Rezeki Sentiasa Ada Didepan Mata.Alhamdullilah.
 

No comments:

Post a Comment