Sahabat andai

Tuesday, April 30, 2013

Present+test bersama Allah

assalamualaikum..
 
 
firstly lia.zf nak ucapkan alhamdulilah..subhanaAllah..Allahuakbar...
walaupun lia.zf ini bukan golongan alim-alim warak,biasa-biasa je..kalau kita letak Allah dalam hati kita.dalam jiwa kita..pasti Allah akan tolong kita..
 
pagi-pagi bangun mcam biasa..
alarm bunyi,dan akibat malam tadi tido pkul 2 kan..berat sangat nak bangun..Namun,kawan-kawan ada share..kalau kita sedar dan rasa berat nak bangun,ingat Allah telah bagi kita peluang untuk menghembuskan nafas dan membuka mata seluasnya...Maka dengan itu,Allah juga memberi peluang kepada kita untuk beribadah.alhamdulilah..bukan nak berlagak o menunjuk..setakat sharing kan?sama-sama ubah kisah hidup..jadi teruskanlah melakukan ibadah yang sihat dalam kehidupan seharian kita..itu pengajaran masa baru nak bangun.
 
Setelah melangkah ke tandas,lia.zf mandi macam biasa..gosok gigi,basuh muka dan basuh badan..
mandi ni yang paling best..walaupun dia kat tandas,tempaat syaitan suka melepak,kalaau cakap perkataaan Allah kat tandas pon berdosa sebenarnyaa..maksud lia.zf bukan suruh berzikir dalam toilet..cume niatkan mandi tu nak bersihkan diri.kita nak bersihkan diri,sebab Allah dan nabi Muhammad suka orang yang bersih.kan?jadi niatkan lah tima nak pg toilet tu..huhu..baru pegi tandaas ni.huuhu..
 
baiklah,ape yang mengembirakan lia.zf harini ialah lia.zf kena PRESENT SLIDE OLERICULTURE...
lia.zf tido pukui dua..sebab dok tranlaate slide yang lia.zf da buat dalam versi melayu..malangnya aade clara,mat saleh in class..so Dr suruh present dalam BI..ermm,tadi clara tak datang..so im really happy to present in malay.huhu...setelah mendapat peluang present in malay..lia.zf duduk bebel ntah pape yang takde kena mengena dengan slide.hahaha...mahu 15 minit jugak saya bebel kat depan tuh..da la bebel ntah pape,ready pon gitu2 je..sekali mendapat pujian daripada Dr azlina..alhamdulilah..walaupun itu hanyaa pinjaman sementara di dunia,sekurang-kurangnya lia.zf dapat meningkatkan semangat lia.zf dalam kehidupan kampus.kalau tak minta,Allah takkan bagi.itulah pensyarah kaunseling lia.zf btau...sangat bersyukur harini..
 
seterusnya,sibuk dok translate and prepare present lia.zf tak study pon untuk test lepas kelas olericulture..huuu..tiga kali test dibatalkan..dan harini jadi..ya Allah,nampak tak lia.zf ni seoraang yang pemalas dan tidak sabar..lia.zf hanya bergantung pada ingaatan lia.zf untuk jawab test harini...
huuuuuuuuuuuuuuuu,jawab punya jaawab,tengok jam baru setengah jam..rse macam da lame,soalan mudah,jawapan..agak ok n just nice..maasa yang diberikan 1 30 jam..bayangkan,30 minit da siap..rase macam nak guling-guling kat tengah jalan..
 
lepas tu,pulaanglah ke rumah..disebabkan esok cuti..nak siapkan asigment,nak habehkan bace buku Art of Deception..sekali bace dua muka surat da tido.maklum,penat dan tak cukup tido kot.hehe..sekali seorang kawan minta tolong,teman dia pg pekan nak bank in duit..alhamdulilah saya dapat menolong diaa dengan selamat..jika dapat memberi kerjasama sangat best..tpi kerjasama masing-masing la..bukan sebelah pihak je,so sangat tak best..
 
lia.zf da updet kan,ok next kita pegi buat asigment dan baca buku..huhu
Allah sayang sama lia.zf
assalaamualaikum.

Bersedekah Ikut Cara Saya 1

Assalamualaikum,

harini lia.zf banyak menghadapi dugaan.owh,tidak mengapa,Allah sayang sama lia.zf...
ramai yang buat blog sebagai diari..tapi lia.zf sikit je la unsur2 peribadi di sini..

cerita pasal sedekah ni..
banyak sangat ceritanya..
dengan bersedekah,kita boleh tolong orang dengan menggunakan wang ke  jalan Allah.
Namun lia.zf ni,masih student lagi.diri sendiri tak termampu nak tanggung.tapi selagi dapat usaha untuk keluarkan duit.lia.zf keluarkan..

keikhlasan amat penting,agar kita tidak mengungkit.ingat tu,kita da bawak duit kitaa ke jalan Allah..so kalau tak ikhlas,adalah azab yang Allah bagi.waAllahuaaalam..keikhlasan memang penting untuk bersedekah..


Namun,lia.zf ni sedar.lia.zf bukan seorang yang berduit.so lia.zf tukaar pertolongaan duit dengan membantu raakan-rakan..dan especially mr zf....lia.zf sangat teringin tolong diaa.tapi lia.zf tidak punya banyak waang.


Buat kawan-kawan,
lia.zf cube hormati pendapat mereka.
lia.zf layan mereka ikut suke mereka.
lia.zf buat merekaa gembira.
 lia.zf sangaat suke tolong diorang..
taapi nak aplikasinyaa sangaat susah..sebab ianya bermain dengan perasaaan sahabaat-sahaaabat kitaa..firstly bila kita keluaarkan perkataan yang tidak paatot keluar.
lia.zf sedar lia.zf mungkin tak ikhlas waaktu menolong rakan-rakan..
mungkin sebab tidak dapaat kerjaasama daripadaa rakan-rakan.

Buat mr zf,
kalau lah dia baca.
lia.zf sangaat nak tolong kelurga dia..
dan lia.zf ingin memberi pertolongan kepada ahli keluarga dia.
walaupun ditegah ahli keluarga sendiri,
lia.zf tetap berdegil tok lakukan hal ini.
sebab lia.zf bukan buat benda jahat.
lia.zf cume nak bantu mereka sahaja..
namun pernah ke lia.zf ini dihargai?
Hanya Allah je yang tahu niat lia.zf...

lia.zf xnak orang tahu ape niat lia.zf sampai harini..
lia.zf bercitaa2 nak bukak lading bukaan untuk dpaatkan harta.
cume lia.zf nak tolong rakan-raakaan lia.zf..
liaa.zf nak tolong keluarga lia.zf
liaa.zf nak tolong keluarga mr zf..

*keypad aaa rosak..kadang-kadaang keluar double.malaas naak layaan..hehe.

ok itu sahaja..
assalamuaalaikum..

Saturday, April 20, 2013

Hatta Dolmat

assalamualaikum..
 
lia.zf sebenarnya pada mulanya ingin menjadikan blog sebagai medium untuk sampaikan dakwah.tapi dakwah and sharing lain pon ok je..
misalnya lia.zf nak citer pasal abg hatta dolmat yang memang sangat professional dalam bidang fashion.seni rekaan dalaman ke?not sure..
 
 
orang seni memang best!banyak lia.zf nak citer.tapi harini kita cter pasal abg hatta...


inilah abg hatta yang lia.zf suka..lia.zf ni xde lah obsesi dengan fashion.sampai kenal abg hatta ni..
 
firstly kenal masa dia ada kontroversi dengan alya,yang bajet cantik hot je tu.tapi takde kehormatan betul.tak mampu menghadapi masalah yang dihadapi.i tetap sokong abg hatta.sabar ye.
start dari tu,lia.zf start search pasal abg hatta.

Kali pertama menyaksikan pertunjukan fesyen oleh Hatta Dolmat di Malaysia International Fashion Week 2008, sungguh terpukau menyaksikan gaya glamornya. Sisi mewah Hatta Dolmat terbukti dengan gaun sarat perincian yang sudah menjadi DNA buat pereka muda ini. Menjadikan Datuk Bernard Chandran dan Datuk Radzuan Radzwill sebagai pereka fesyen lokal yang mendukung cita rasa paling unggul dalam arena fesyen lokal.
Falsafah fesyen anda…
Selain bermain dengan elemen klasik, setiap himpunan Hatta Dolmat pasti akan tersemat perincian sebagai detil utama kerana itu adalah signature buat Hatta Dolmat Couture.
Pereka fesyen yang dikagumi…
Elie Saab kerana mempunyai sentuhan identiti tersendiri. Dia bijak dalam pemilihan fabrik, warna, potongan dan perincian setiapnya itu digabung cukup sempurna. Terus kekal mewah dan glamor.
Himpunan musim luruh…
Louis Vuitton memberi satu koleksi yang klasik dan glamor.
Marc Jacobs…
Tentu sekali beg daripada Marc Jacobs menjadi pilihan. Setiap beg mempunyai stail muda dan segar

sumber:http://www.glam.com.my/2012/08/24/karya-lokal-estetik-global-hatta-dolmat/


ada satu baju adira masa AJL tuh.lia.zf lagi suke.then perasaan minat kat abg hatta dolmat semakin membuak2..sampai lia.zf terus terjebak dengan fashion yang direka oleh beliau.



see that..beading dia..sangat cantik.cube anda bayangkan,ada banyak lagi artis suka abg hatta.dan semua pakaiannya memang sangat berkualiti dan professional.
 
alangkah indahnya boleh join abg hatta crew dekat hatta dolmat couture.namun lia.zf tidak punya apa2 asas..namun lia.zf memang suke rekaan dia.
 
abg hatta pon membuka perkhidmatan untuk mereka dressing untuk nikah kahwin.tapi sebab terlalu professional.lia.zf tak mampu nak memilik sepasang baju hatta dolmat tuh.
sedih sekejap...tapi lia.zf berpuas hati dapat melihat rekaan abg hatta.follow beliau,instgram agar dapat mengikuti perkembangan beliau.
 
 
so sweet both of them.lia.zf sangat suke zahiril adzim sebab tengok cerita abam.sangat kecian dia waktu tu..now,dia tengah tunggu baby.hehe..dad to be..see,baju syera aiyob yang memang lia.zf plan nak pakai mcam tu time event lia.zf nanti..inshaAllah..lia.zf nak letak bunga besar kat kepala.then lorotkan veil kebawah.tak dapat bayangkan betapa happynya lia.zf time tuh.lagi dapat tahu abg hatt yang buat..wahhh,bestnye kalau dapat..
 
oklah setekat itu je lia.zf nak share.hah lagi satu,kalau nak tahu update form abg hatta sendiri.boleh la follow ni..

web:http://www.hattadolmat.com/
twitter:@hattadolmatHDC
fb:hatta dolmat hdc
instgran:hattadolmathdc

baiklah,assalamualaikum..

Tuesday, April 16, 2013

Shiseido Black Mask

 Assalamualaikum,
 
okey..korang semua pasti geram tengok liang-liang kat hidung korang tu tersumbat dengan hitam atau menggerutu je kat hidung..u all nak tahu tak?itu sebenarnya minyak...so masker ni kalau kita pakai dia akan cabut semua minyak tu.dia takkan tutup liang roma tu tapi korang kena handle gak facial foam tok bagi benda-benda yang baik je masuk kat hidung korang.
 
actually,liang2 tu mesti ada.cume pengjagaan kita oke ke tak.hah,so lia.zf just nak promote this mask agar korang boleh buang minyak ketul2 tuh...
kalau bab menutup liang roma lia.zf kurang..
 
1 pek = Rm 1.50

Sumber:google
 
 
yang kali ni xada pakej tapi lia.zf da kira bagi murah sebab agen suruh bagi RM 2..hah,so mai mai mai beli..huhu..lambat laun blog ni mesti jadi blog tok berniaga.huhu...
inshaALLAH dipermudahkan..usaha tu yang penting.kan?
 
anyway thanx buat kawan2 yang mai support tuan Hamba..
im newbies.so I need to be more active in blogging..
 
I love u all
 
assalamualaikum..

Eye Collagen Patch


Assalamualaikum...
 
 
lia.zf ni masih belajar dan masa untuk tidur sangat kurang..zaman sekolah dulu cikgu sering memarahi kita mengantuk di kelas..siapa suruh bagi kerja banyak2.rupanya di university lagi teruk..
eye bag lebih besar dari mata.hahahah
 
so salah satu cara ialah eye collagen patch ni,
dapat mengurangkan Lebam bawah mata,
dapat menyegarkan mata
mengurangkan rasa pedih mata
mengurangkan lingkaran bawah mata
 
 
kalau rakan-rakan nak beli kat lia.zf pon boleh...
 
1 pasang = RM 3
 
nak bagi eybag tu hilang ambik masa dalam dua bulan.dan seminggu pakai 3 kali..
jadi lia.zf ada jugak nk bagi pakej terus untuk dua bulan.
 
2bulan = 24 pasang
 
sepatotnya Rm 72 kan?
ok lia.zf bagi Rm 60..
beza tuh..
so kawan-kawan boleh lah pm lia.zf
 
lia.zf nak cari duit sampingan jugak.cume mesti kena usaha la untuk melakukan barang-barang yang kita jual..so kat sinilah salah satu caranya...
kawan-kawan boleh jugak support lia.zf kan?
dalah newbies...hehehe
 
sumber:google
 
 
 
korang boleh contact lia.zf melalui facebook jika berminat.
 
Baiklah,assalamualaikum..

Saturday, April 13, 2013

Safi Balqis Perfect 10 BB cream

Assalamualaikum..
 
wahh,pelik bukan lia.zf ni nak share pasal BB cream yang lia.zf memang da lama cari sesuai ke tak dengan muka lia.zf..but mostly memang sangat tak sesuai..
sakit hati satu,
sakit muka dua...
belum cmpur sakit duit yang kita keluarkan..
masa test memang ok jer..bila da pakai muka memang jadi lebih berminyak!apa punya BB cream la macam tuh...


ini dia Safi balqis Perfect 10 bb cream saya
 
so Safi Balqis Perfect 10 BB cream ni buat lia.zf betul-betul rasa selesa..
tak macam bb cream yg sebelum-sebelum nih.lia.zf memang tak pernah tergerak hati nak test banyak-banyak product...
Pencuci muka Safi ni pon lia.zf tak test...
kita punya muka,kita tahu la kan yang mana sesuai and yang mana selesa..n yang termampu sahaja.
lia.zf try pakai bb cream je..cukup memadai..sebab nak cover muka kan,
kena la pakai bb cream ber SPF 30 PA +++ nih hah..itu sudah cukup memadai buat lia.zf..
 
bedak pon campur sikit tapi kalau boleh bedak tu pon tak payah.
natural beauty ok..hehe
bb cream ni tak effect pon kat muka.yang effect foundation..
sebab tu lia.zf suka bb cream.
lagi-lagi bb cream safi balqis perfect 10 ni.
bila lia.zf pakai,muka jadi lebih selesa,tak macam bb cream yang lia.zf beli sebelum nih.
muka rasa lebih berminyak.sangat tak sesuai untuk muka lia.zf ni...
 
and now im officially using this Safi Balqis Perfect 10 BB cream sebagai pencover muka I yang sering dihinggapi kuman-kuman di udara.
product ni sangat memuaskan and yang paling terbaik lia.zf pernah jumpa.

#ini copy paste dari webpage Safi

Rangkaian penjagaan kulit wajah SAFI BALQIS Perfect 10 dengan Formulasi Nano BioWhite & Q10 bukan hanya mencerahkan kulit, namun ianya membuatkan kulit anda halus, mulus serta cerah sempurna melalui 10 Tindakan Lengkap dalam hanya 2 minggu*!

10 Tindakan Lengkap


  1. Memudarkan pigmentasi
  2. Menyamaratakan tona kulit
  3. Melindungi dari sinar UV
  4. Mencerahkan kulit
  5. Melindungi dari radikal bebas
  6. Meningkatkan keelastikan kulit
  7. Menghidratkan kulit
  8. Mengekalkan lembapan
  9. Menghaluskan kulit
  10. Melembutkan kulit
10 tuh,betul la tuh.
lia.zf rasa dulu macam tak besh je produk ni.10 kot,macam boleh je.rupanya,dia boleh membuatkan si pemakainya selesa.termasuklah lia.zf yang muka hampir rosak ni.




sila abaikan parutku~~this is what we called skin recovery/regenerist

 agak-agak boleh jadi duta macam Shila Amzah tak?.. =)
 ini semua poyo..huhu..maklum nak jadi diri lia.zf kena lah jaga penampilan and diri.people love to talk..we can mind their talk.just behave yourself.people cant only judge me.lia.zf cuba buat yang lia.zf mampu,tanpa putus usaha.hehe..
itu sahaja review lia.zf dengan product safi BB cream yang sangat membuatkan lia.zf jadi lebih yakin untuk menjalani kehidupan yang baik.inshaALLAH

assalamualaikum.

Wednesday, April 10, 2013

Writer is the best from hers own idea

Assalamualaikum
 
seems like im gonna write in english but my grammar is very very very low..anyway my international friends currently understand me..huuu.
dok speaking plak lia.zf nih..
post kali ni lia.zf nak cerita pasal penulisan,karya,writing,literature,n so on..

Writing is the representation of language in a textual medium through the use of a set of signs or symbols (known as a writing system).[1] It is distinguished from illustration, such as cave drawing and painting, and non-symbolic preservation of language via non-textual media, such as magnetic tape audio.

Penulisan boleh merujuk kepada dua kegiatan:
  • menulis aksara pada perantara dengan tujuan untuk membentukkan perkataan dan gagasan yang lain yang mewakili bahasa atau maklumat tercatat; dan
  • penciptaan bahan-bahan yang disampaikan melalui bahasa tulisan.
lia.zf dulu sangat menyampah dengan bahasa melayu.sebab banyak sangat hukum hakam dia.mungkin ini faktor persekitaran lia.zf zaman budak-budak dulu.lia.zf banyak cakap then menulis..kalau menulis pon conteng ntah pape sahaja..
 
dulu time standard 6,kita kan UPSR..lia.zf sedar lia.zf banyak lagi yang perlu diperbaiki untuk 5 subjek UPSR tuh...but yang paling annoying time tuh ialah subjek bm..sepanjang standard 6,result standard lia.zf ialah 3a..science and math ok..bi n bm down habis!..bm pemahaman ok,bm penulisan alwayz 76% and ada sekali 78%..sampai trial,nak jugak dapat 5a baru semangat nak 5a UPSR nanti..tapi cikgu and lia.zf sendiri tidak mampu untuk dapat 80%...cikgu siap keluarkan statment "awak tak boleh dapat a sebab karangan awak memang tak boleh dapat a" sentap tau,sampai sekarang teringat.
nampak tak daripada sekolah rendah lagi cikgu da cakap macam tu..
 
then PMR,cikgu Kamariah always hold me,lagi rasa best biler dia cakap and bagi nasihat kat kawan-kawan lia.zf "saya siap sebut nama lia.zf dalam doa dia"...betul doa cikgu pon boleh termakbul tau..
back to the point,nampak tak yang dia memang nampak lia.zf ni kalau bab2 penulisan memang down habis..sedih...
 
SPM plak,cikgu zanariah still cakap benda yang sama macam cikgu kamariah..sekali PPD Kluang ada buat bengkel penulisan BM..ok lia.zf tu la salah satu peserta..mungkin itu dugaan seorang penulis yang bakal popular satu hari nanti ni..huhu..
anyway,thanx to all my cikgu2,and saya jugak bakal jadi cikgu..then my life is always wif cikgu and pensyarah..belajar dan mengajar...
besh kan?
 
so saat ini baru la lia.zf tahu apa kepentingan penulisan dalam hidup kita.walaupun banyak hukum hakam nya.hal-hal itu sebenarnya mengajar kita agar lebih berdisiplin dengan penulisan kita.Mahasiswa nak buat asigment sangat wajib untuk berformat macam cikgu-cikgu bm lia.zf ajar.
pelajar-pelajar janganlah memandang temeh terhadap Bahasa Melayu Bahasa Ibunda kita..
lia.zf buat akaun blog ni bukan saja2 tau,lia.zf nak share sedikit ilmu dan pendapat di samping memartabatkan bahasa melayu..Walaupun terlepas sikit-sikit shortform,perubahan tu mesti berperingkat..
Idea lia.zf mungkin ada cume ianya kadang-kadang berada di luar kotak,luar jangkauan orang..ntah lia.zf nih memang budak disleksia kot,tapi Allah bagi kekuatan untuk lia.zf berfikir sebab tu kurang normal sedikit kot.rata-rata kenalan lia.zf cakap lia.zf pelik.pelik-pelik pon lia.zf tetap ciptaan Allah.lia.zf hanya ada kekuatan bila Allah yang bagi bantuan..
 
 
macam da panjang sangat membebel,setakat itu sahaja la lia.zf nak sampaikan..
okies.tq..asalamualaikum

Get a life Part 2

assalamualaikum..

minggu ni lia.zf cuti midsem.lia.zf sudah berada di rumah lebih kurang dua hari.cuti sampai ahad ni.


lia.zf menghabiskan masa dengan member2 lia.zf di k.l.
lia.zf rasa gembira sangat dapat menghabiskan masa dengan kawan2 perempuan lia.zf.
disini,lia.zf dapat rasa kenikmatan berkawan.lia.zf sangat ketepikan kawan2 yang lain demi seorang lelaki.betul memang xmatang..tapi kena yang kes asik tukar lelaki mcam tukar baju tu sangat bahaya.kadang2 kita yang jadi kawan rasa serba salah.bila tegur,dia cakap kita jeles.padahal kita nak tolong dia,erm.susah jugak kes yang mcam tu..memanglah kita nampak ok je dengan dia,tapi dalam hati Allah je tahu.luaran nampak macam biasa,tapi dalaman kita,hanya sesetengah rakan sajah yang faham.lia.zf pon ada kawan lelaki,tapi kena fair la..memang lelaki penting dalam hidup,tapi kena ada adab la.memang kita xmelebih2 dgn lelaki tuh,tapi apa pulak pandangan bakal suami kita jika dia tahu isteri dia tu sebenarnya banyak pakwe.

lia.zf cube untuk bersama stay dgn mr zf sebab lia.zf tahu dia jodoh lia.zf yang Allah bagi.selagi kita dapat kekalkan kesetiaan,memang dia la jodoh kita.once kita kenal seseorang tuh,cube terima dia sama macam kita terima rezeki Allah.bukan dok mencarut bagai.benar,bercinta sebelum nikah haram.actually dia jadi haram jika kita terus melakukan maksiat.dok asik dating je,walaupon dating je.borak2 then rindu.perasaan kita da jadi lain tau..kalau asik tukar tukar orang,cepat boring,maksudnya kita tak sanggup dengan dugaan yang Allah berikan terhadap sesuatu hubungan tuh.lia.zf da cube untuk stay single,tapi dugaan lia.zf sangat besar untuk berubah.lia.zf perasan itu,yang penting kita take it positif.terima dia sebagai jodoh Allah.kalau betul dia series dengan kita,alhamdullilah..Allah lagi banyak kuasa dari kita,macam2 takdir yang dia boleh bagi.so sebagai hamba sentiasalah anggap kita dapat kekuatan daripada Allah..
 
konklusinya,terimalah dia seadanya dan betulkan apa yang kita silap dan terima pendapat mereka.
nak jadi penulis ni susah jugak ye,perlu berfikir secara rasional dan perasaan orang lain.
untuk post kali ini,cukup sahaja lia.zf bebel..
banyak sangat yang lia.zf nak cerita pasal get a life yang orang sering salah anggap..
okies..assalamualaikum..

Wednesday, April 3, 2013

Get A Life part 1

Assalamualaikum,
pagi ini lia.zf dapat meluangkan masa dengan mengupdate blog sebab asaimen tinggal sikit..namun masih ada yang beratur menunggu untuk disiap.
lia.zf susun satu2 asaiment so tidaklah streess sangat,anyway,memang stress walaupon tersusun.Semalam 2 asaiment setel,and harini 2 lagi..dan malam 2 lagi.Member duduk pesan kena bahagi masa.yeah well,hidup mahasiswa ni sebenarnya dengan pulun subjek je.so memang itulah yang sepatutnya kita lakukan.
 
Disini lia.zf mahu berpesan,kita sudah semakin besar dan tanggungjawab makin besar.kalau kita cuba nak jadi budak kecik balik pon kira da berdosa sebab tak bersyukur pemberian Allah.
Maybe some people just keep saying me not matured,but the truth is they also.sebab tidak bersyukur dengan pemberian Allah,while tak doakan liazf jadi lebih matang..kalau betul anda matang sangat,teruskan berdoa pada Allah,bia pintu hati liazf terbuka..
itulah cara sebenar seseorang itu mencapai kematangan.
kematangan bukan setakat dari luaran je tau..dalaman..
 
 
Next get a life,should have a good way..lia.zf share ni sebab apa yang dorang buat tuh sebenarnya lagi tak matang.er..
biarlah liazf xmatang dari segi percakapan dan gaya.tapi yang paling penting tu hati kita..
Hati kita milik Allah
kalau tak tenang Allah suruh kita berzikir.Allah pasti tolong kita.yang penting kita melakukan ibadah kita terhadapNya.Kelak pasti gembira.
liazf sedar dulu liazf sangat banyak couple,rasa sangat tak matang dulu.liazf rasa couple tu macam enjoying ourself..tapi jangkaan liazf sangat tidak kena.sehingga ustazah memberi nasihat.
Now,in campus life.sangat banyak member yang macamtuh.Nak tegur takot menyibuk.
Yelah.masing masing da besar,punya akal fikiran punya hak masing masing..
tapi sebagai rakan liazf sangat serba salah..
kita nak tegur pon sangat tak kuat sebab liazf ni xada sempurna sangat.
Kang di cop bajet bagus plak.
liazf harap sangat dia dapat jadi lebih matang dalam bab bab ni.
maklum liazf nak jaga kebajikan suami-suami mereka..hahahaha
takde lah,gurau je.sebab kan..errr..tak tahu la ni ayat nak ugut or what..
 
kalau kita asik tukar2 pasangan sebelum kahwin,nanti lepas kahwin pasangan kita pon asik tukar2 dengan kita
 
uish,korang2 nih tak takot ke statement nih.liazf takot tapi dalam masa sama tergelak2 sebab macam tak logik..jodoh Allah yang tentukan...tpi ini sebenarnya mampu mendisiplin diri kita.
 
 
Next2,liazf tidak pernah sakit hati or cemburu or blah2 kalau korang2 ni ada pakwe o blah2 banyak.Nak hot,gunalah cara yang baik..yang penting dapat berkonsi ilmu.
(teringat kak lin cakap gunakan blog sebagai medium ilmu)
liazf still lagi dengan mrzf,but now kitorg terpaksa berjauhan,sebab kami sama-sama usaha untuk mendapatkan cinta di jalan Allah..
betul2 couple sebelum nikah haram...tapi niat nak bernikah tu mesti ada...
kita merancang Allah yang tentukan.
maksudnya disitu,bila kita da ada orang yang disayangi,berdoalah agar kita dapat bersama di till jannah,berdoa agar kita dijauhkan dari maksiat dan dipermudahkan perjalanan ke gerbang perkahwinan.
liazf selalu terfikir,tidak kira rakan lelaki atau perempuan,jodoh liazf dengan mereka Allah yang tentukan.
rasa bersyukur sangat meet dengan diorang..macam mana pon sikap dia,kita terima dia macam mana jodoh kita dengan Allah.
Rezeki sentiasa ada didepan mata.
Series,mensyukuri segala nikmat dan ujian Allah sangat menggembirakan hati liazf.
 
 
Setkat tu je kot.liazf banyak lagi point nak citer sal get a life untuk diri liazf.
ok assalamualaikum
 
 
#Rezeki Sentiasa Ada Didepan Mata.Alhamdullilah.