Sahabat andai

Tuesday, March 5, 2013

another BB1m

assalamualaikum

Ya Allah,rasanya kali ini mahu mengepos perasaan geram lia.zf kt penjual2 barang yg membuat lia.zf terliyoq dengan barang2 diorang...bb1m bernilai 250 itu hilang sekelip mata..alhamdullilah dapt digunakan sebaik2 nya..namun perasaan tidak puas hati masih ada kerana bb1m diterima di kedai baju dan barang2 laptop..



macamni la,semasa mendapat bb1m,minggu tilawah Al quran yg dianjurkan oleh KHAR,terdapat gerai2 menjual2...dimana,jual baju muslimah rm 20..sangat murah pada lia.zf sebab selalu jumpe rm 55,yg cekik darah..nak tutup aurat je,xmo la mahal2..xpenting pon brand ape,yg penting berbaju muslimah...then,jubah yg tshirt tu,rm 30 sahaja..nafsu lia.zf memang nak je baju muslimah itu banyak2..tp dapat jugak beli satu..

next,kat pintu timur UPSI,ada sebuah kedai buku,lia.zf suda habeskan disitu rm 150..dan ada lagi rm 100..dan target untuk membeli alat2 tulis..harini,tercapai akhirnya hasrat nak beli alat2 tulis tu..dan nampak tak?sekelip mata,bb1m itu dihabiskan..alhamdullilah digunakan untuk brg2 yg ok..

then,lepas khar,tak sampai sehari,ade jualan plak di karnival KAB..nampak tak betapa situasi mall di UPSI ini...haha..kt situ,ade jugak kedai yg memakai bb1m tok baju..tapi lia.zf mmg xnak gune untuk baju..

harini plak,da start pc fair,..kawan2 tahu x?pc fair itu bukan pc fair..megasale rasenye..kah2..sekali dua pc fair satu,karnival it satu..kt bitarasiswa dan dewan sitc..sekali dua?bayangkan suasana mall di UPSI nih..hah,lg 1,pc fair tu ciap boleh pakai bb1m,itu yg tak puas hati..huhu..
then,tadi pergi book fair satu tempat dgn pc fair,kt book fair tu ade terjemahan Alquran yg lia.zf mmg nak beli..bb1m da abeh,tp nak beli jugak..sgt byk la buku lg yg lia.zf mmg nk beli..argh!..sebab itu lia.zf msih tak puas hati.mungkin itu nafsu sahaja..tak sangka plak lia.zf macam ni..

ini baru 3 agenda di UPSI,ade 2 lagi agenda menghabiskan duit menanti..iaitu KZ dan HI KUO,hemm.adakah ini namanya dugaan atau nafsu semata?


so lia.zf harap sangat Allah dpt menguatkan lia.zf untuk tdak boros dan membazir..ya Allah peliharalah sikap yg tak diingini..

No comments:

Post a Comment