Sahabat andai

Friday, February 8, 2013

Result yg ada tak bermakna.result bermakna hanya di tangan Allah

Asalamualaikum,takot x title atas tu.hehe.maksud result ialah keputusan.tak kira la ape keputusan pon.pasti kita bedebar nak hadapi.macam tu la result.banyak definisi result.tapi siapalah yg patot tahu keputusan.its must be us as ourself.we did it.yes we did it..result yg paling lia.zf suke ialah result yg Allah Swt bagi.dari segi emosi,fizikal,duniawi,dan akhirat..kalau kita buat bnde baik,Allah bg pahala.kalu kita buat benda jahat.dosa la kita dapat.cume hati kita ni kuat ke tak nak membuat keputusan yang Allah permudahkan dgn panduan Al Quran.Ya Allah,lia.zf mmg jatuh cinta dengan ilmu Allah berikan.alangkah indahnya jika hidup kita sempurna bagaimana Allah mencipta rasulNya.tq Allah.itulah keputusan aka result yg lia.zf xbole nak cakap ape..
2ndly,result skola la!aka result akademik.hidup ini seperti roda.ada yg turun,ade yang naik.once da naik,tolongla jage hati blandaskan Allah.belajar bersyukur.amiin..lia.zf ni,sepanjang bersekolah tidak pernah tercatat dalam fikiran nak no 1 je dalam kelas.lia.zf cuma nak sambung belajar ke u je.alhamdullilah upsi bole menerima lia.zf..even drjah satu pon,lia.zf tengah2 je.n xpernah terfikir pom straight a.namun Allah buktikn time upsr.mungkin mse tu stdy berhabis2.sbb nak masuk sukses aka smksrikenangan,batu anam,segamat.punye la syok2 dok hostel ngan kawan2.baru 2 bulan,dapat plak masuk smsj aka sekolah menengah sains johor.wow!lia.zf perlu bertarung dengan pelajar 5a dri seluruh johor o negeri lain.aduss!makin down la lia.zf nak move on study..sebab semua da pandai,.kat skola rendah pom xpernah dapat no 1,ni lau masuk sbp,mesti dapat last2.disebabkan lia.zf down n tak dapat mengadap Allah dengan dugaan ni.memang nama tak tercatat pon dalam psc..papepon,semangat mesti diteruskan dengan kerjaya guru ini..well,result ini memang Allah yg tentukan,bukan lia.zf.cumekita kene jage hubungan kita ngan Allah.cukupla,lia.zf perlu kuatkan semangat.xsemestinya xada jalan.yes!i got that way.belajar sepanjang hayat.itulah yg lia.zf nak tebus atas kesilapan besar lia.zf..ya Allah,kuasamu  mmg tiada siapa yang boleh ditandingi.semoga perjalanan d upsi ini membuahkan hasil yang memberansangkan.hehe.
Itulah serba sedikit luahan lia.zf pasal result..
Keputusan itu Allah yg beri,kita hanya perlu jaga hubungan kita dengan Allah.

2 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. haa baru boleh komen.. :P
    ye jgalah hubungan kita dengan Allah selalu, in syaa Allah moga kita berjaya dunia akhirat=)

    ReplyDelete