Sahabat andai

Friday, February 8, 2013

My mom

Asalamualaikum.da lame tak update sttus kan?hehe..btw,ni first time bloggig pkai tap.haha.taktahu la.rasenye kat lappy lagi bes,
Point 1st,hari ini hari terbesar mak lia.zf.sebab dia pencen harini.harini last day dia sebagai guru.siapa tak bangga jadi cikgu.hampir 30 tahun.da syok jadi cikgu.kene berhenti plak.kan agak sedih tuh.sepanjang perjlnan sebagai seorag guru,mama tetap jugak xlupe tanggugjawab dia sebagai seorang ibu.hehe.mama masak memang wow!cume semakin tua semakin penat.so lia.z yg tolong.mama bgi arahan.walaupun nampak mcam labu,lia.z jugak mampu menolong diri lia.z untuk jadi seorang isteri yg mcm mama.sibuk bekrja kt skola juga dpt masak exactly the time..
Next point,bile mama siap pencen,abah mmg da lme pencen.time lia.zf umur satu tahun lagi.namun,kerjaya guru memang tidak boleh lari dari famili kami.hehe.actually,lia.zf nk jadi vet,maklumla,org kate anak2 cikgu pandai.nope,i dont think so..its depend on our rezeki.sometimes,even anak prof pon.ok itu kerja Allah Swt.xnk banyak komen.haha.akhirnye keputusan upu mngutuskanku ke UPsi tercinta ini.well,belajar sepanjang hayat.lia.zf ambik kos ini sbb nk tahu lbih mendalam pasal pertanian.sebab abah banyak tanah,so nak guna seeloknya.once da dapat rezeki Allah bg tu,barulah nak guna untung tu untuk move my passion in animal health and counselling..belajar sepanjang hayat.walaupun pelajarannya xseberapa,xmantop,.atleast i love stdy..hope dapat la ape yg ku inginkan..ini semua lia.zf buat untuk famili.bukan untuk berlagak atau ego.just lets Allah judge for my life.He the ONE..keep praying 4 myself n family.btw,friends also can doa me as a good friends.love u all.xoxo.

1 comment:

  1. wahh selamat la kt mak kau =) sekarang boleh rhat kat umah, jyeah

    ReplyDelete