Sahabat andai

Saturday, January 5, 2013

Review 2012

January
  • baru nak masuk sem 2 kat matrik,kat matrik asik kena stdy je..boring~~~
  • dulu gaduh2,sebab xpuas ati ngn sikap aku,em,xkisah pon..dimana2 aku ada kawan.
Februari
  • birthday mama yang ke 55..tahun depan pencen,lagi bape hari je ni..excited dia..mungkin aku cmtu gak satu hari..maklum dapat kos cikgu gak..
Mac
  • tak ingat ape yg special bulan ni..hehe..
  • tapi rasanya inilah moment last2 day kat kmj..kejenya bergambar jer....ngn dorg...ambik pendrive 4 gb penuh..
April
  • final exam sem 2..hoho..nak abeh da matrik..ok...
  • paper paling susah kimia and math...
Mei
  • upu fasa 2 tutup,aku dapat interview kat uthm,.sbb mx kos edu sn ptnian..walaupun sem 1 result tak seberapa..2.85..sekurang2nya aku cuba..hehe..dala pg iv ntah pape...
  • aku punye iv sesi kul 9 sampai 11,kul 10 keputusan matrik keluar,tu aku tak tahan..dalam masa sehari,banyak benda besar kene buat...
  • aku punyer la tak sabar nak tahu result,aku belasah fon mak aku,dy pakai bil..ALHAMDULILAH..2.91 pngk aku dapat..tak sampai 3..mungkin aku dapat lelong je kot..lecturer kmj ckap nak dapat kos pendidikan atleast 3.5..huh,means iv yg aku pg tadi macam sia2..xpela,tak kisah pon..hanya ALLAH je yg boleh pg rezeki tu...
Jun
  • Birthday HAfizan..kali ini tak dapat sambut sama2..hanya doa mengiringi kami
  • Aku cuba cari keja dgn farahin,kat secret recipe,bread9...haha
  • org s.r je yg col,aku terus pg keje..hehhe..
  • kat s.r dapat kawan!....kak yana,syikin,kak bai,fyza,kak ain masuk lambat cket..lepas kamil keluar..hah,pastu ada fizi,ah you,dinesh,abg kedar,khalil...ada dua bangla..humayun ngn mithu...bos saya ah pin...besh keje kat situ,aku tak terfikir pon g keja untuk dapat gaji..tapi untuk isi masa kosong kat umah n cari pengalaman...pastu tak sangka dapat kawan ngn sangat besh...
July
  • keje n keje n keje...puasa2 pon keje...
  • 13 JULY 2012-tarikh upu keluar dan aku berjaya menyambung pelajaran ke UPSI sebgai seorang guru sains pertanian.Wlaupun tidak seberapa,dan orng kuat mnyatakan kerja cikgu gji rendah.bila bekerja,o interview,aku xsuka memikirkan gaji..aku hanya mampu kerja..itu rezeki duniawi,aku hanya ingin menuntut rezeki yg adil samaada duniawi o akhirat.benar hidup susah tanpa wang,tapi jika kita usaha dgn jalan ALLAH..pasti ALLAH akan membuka jalan untuk permudahkan kehidupan kita.Moga diberkati hidup kita.
August
  • birthday aku tahun ni kurang sikit..tapi rakan tempat kerja tetap ingat birthday aku walaupun tiada di tmpat kejadian..
  • aku baru tahu,hidup ni mcam roda..pusing2,ok orang tu kat atas n dia berada untuk buat majlis,,aku hanya insan biasa yg mampu belanja dorg brownies je..so aku bahagian roda yg kat bawah..mungkin satu hari nanti aku berada di atas...dan mereka pasti memerlukan aku..Ya ALLAH,hanya padamu aku bergantung..
September
  • Seperti aku cakap,hidup ni macam roda..rasa bahang dia masih terasa hampir sebulan..bukan tidak mahu berterima kasih o what..mungkin kadang2 kita terlalu baik sampai kita nak paksa org pon jadi baik..ow,saya hanya insan biasa.saya mungkin boleh berubah dgn kata2 org..tpi saya hanya buat itu sebagai pengjaran..saya mungkin tidak sebaik n sempurna seperti yg kamoo mahukan..argh,mukadimah sebelum aku melangkah ke UPSI.
  • Sampai UPSI dapat kawan serumah.nak tahu x sape?hehhe..tu pon pasni...time dtg upsi ni,kawan aku nadia yg comel tu jer..n bajet nk stu bilik.xdpt plak..aduuss..tbe2 nadia kate jumpe dak kuliah dy,aku pon cakap ok jelaa..xkenal..hahaha..time nak dftar..aku jumpe ramai org...ade budak ni,kecik je,..aku jeles je sbb dy kecik je...
  • sampailah kat bilik,jumpe balik budak kecik tadi..rupenyer kakak kecik..nama dia Siti Nazihah aka nojie..time dtg tu,aku tnmpak dak kuliah nadia tadi..satu kos,ntah satu floor.sng r nk discuss nant..hoho..skli naek rumah,laaa satu rumah dy nih.name dy syera.time nak msuk rumah tu,ada famili utagho dok kat meja ramai2..alaa,ingt dy sorg je ade fmili..conquer plak..jadi mama lepak kt bilik aku je..mama dala skit kaki,nk naek skli jer..pastu ada sorg tu dri sabah,Michelle..mama dok bebel..hah!tgok dy jauh dtg nak belajar..ko jgn main2..tu yg paling aku ingt...pastu dok nenoneng kat meja ngn mama n siblings pas fmili dy tu balik..ow,famili dy da balek dy terus tidoooooo..hahaha..yg kuat tidoq tu shira....da malam siap kemas2 baru la si specky bermolly di atas mulut datang kat aku..ni sape?..haha..aku mcm kenal dy weyh..upenyer budak hot tu..hehe..elycca sentap..tersentap2 aku tau dy dak yg kt fb tu..alaa.banyaklaa nk kene bebel pasal bulan 9 nih..haha
Oktober
  • ok,ada hoki terbuka kat UPSI..so jumpe Fakrul radzi..membe lame..tu je kot bulan 10..nothing special.
November
  • ok..kehidupan kat u da mula dirasai..godaan mahupun dugaan sentiasa menanti aku menjadi mangsa..memang sgt tough duduk kt u ni rupenyer..bertimbun2 asgnment perlu dihantar dalam satu masa..giler aku weyh..mungkin ini satu permulaan..ade lagi 7 sem still need to move on..
Disember
  • Almost every year,macam banyak year je..kami sudah hampir tiga tahun berhubung.cume belum nikah je..haha..bila agaknya boleh dapt..inshaALLAH..ALLAH pasti permudahkan perjalanan kami untuk membina masjid yg memang dituntut olehNYA..rakan2 bersama2 lah mendoakan hubungan kami sentiasa terpelihara daripada maksiat dan fitnah..malah mendoakan kami diberkati olehNYA.
  • ok,31.12..start exam sem 1..semoga dapt mencapai target.
Lame tol lau da dpt type nih..jenuh korg nak bace..n tak tahu la sape yg sudi baca...lau yg sudi,terima kasih follow kisah hidup saya yg xsberapa ini..kepada rakan2 yg dingumpat n terbatuk2 tuh,saya mintak maaf hulurkan 10 jari kaki sampai ke hujung rambut lau ade buat salah dan silap.espciaaly,my power rangers gang C406..hehe..

No comments:

Post a Comment