Sahabat andai

Wednesday, January 9, 2013

Exam Semester 1 2012

hari sok ade paper bm,lusa kenegaraan...
tapi liazf da melangha abeh lepas paper sains tanah..walaupun xbanyak post,tapi aku banyak follow blog and baca kata yg mampu mengubah aku...bab liazf baru je nak jinak2 ngn blog...he2..
banyak gak bende nak bebel,tpi tak tahu nak bebel yg mana n siapa je la yg sudi mendengar bebelan aku..sedangkan mr. h pon xtahan dengan celoteh liazf..er,rse macam da jadi retis plak..sbb blog ni da public figure an...o
ok the point is exam laaaa
first day paper,31.12.2012
 anatomi dan morfologi tumbuhan~~
dimana merupakan satu paper yg senior cakap paper killer..
"nak susah,jadi susah,nak senang jadi senang"
itu setmind ku..so study sehabis mungkin..pulun2..
2nd day paper,2.1.2013
 ekonomi pertanian~~
ini paper paling blur and tak dapat serap dalam mindaku..
namun aku hanya terus usaha dan berusaha demi kekayaan..<ekonomi an,mestila pasal pengurusan wang>
ive borrowed a book for this paper,Pengurusan dan ekonomi Ladang..dis book can help me to understand more about this paper...i also asked en azizi about dis book.he said no matter book,..most important is what we understand bout this subject..ok,mulai hari tu,baru aku tahu,mahasiswa memang kena banyak guna referens..on that day,en azizi also accompanied us in the exam hall..look,we blurred in his class,but he can scrificed his time to support us...love en azizi,n tq for helping me in economic class..
3rd day exam,4.1.2013
Mekanisasi Ladang adalah paper ok jer,hoho..sbb Prof Yusof ini memang strict orgnyer..dala test2 dy sebelum ni liazf dpt low je..yg xbleh belah,liazf agak2 tillage pattern tu keluar<sebb prof suke cakap pasl tu,byk kali>,so btau la syera and cucu Tok Man..sekali betul keluar..hoho,cucu tokman gelak habeh2...
4th day exam,5.1.2013
Prof Mohd memang seorang prof yg sgt caring,loving,openminding..hehe
dy ajar sains tanah..dimana cerita pasal tanah and its physical properties..
dua paper ni paper u,yg atas ni kos ktorg..
paper u ni bm,n TITAS..
Bm esok,dimana subjek yg mengajar kita,mcm mne nak susun bibliografy and penyuntingan segala..macam penulis suda rasanya...
lusa plak,kenegaraan,pasal negara kita..serba sedikit tentang negara kita...




Sem 1 ini banyak mengajar liazf erti kehidupan yg selama ini aku amalkan..last minute2 n last minute..
kat u ni,da xda da benda macam tu...
"kita merancang,ALLAH yg tentukan"
perkataan simple ini mudah untuk di ingatkan dan kita amalkan...mungkin merancang itu susah banget,tp skurang2nye kita usaha untuk merancang,in Shaa ALLAH perjalanan kita pasti dipermudahkan..liazf rasa sekarang masa untuk kita berubah sama2..perjalananku masih panjang lg,banyak lg pengalaman liazf perlu timba...
~next sem ill try to be more better than my sem 1
inshaaALLAH

No comments:

Post a Comment