Sahabat andai

Sunday, December 23, 2012

mungkin akan ku kejar BAHAGIA-MU...

ASsalamualaikum..
    simple je post kali ini...susah juga bila kita jadi harapan keluarga..so,mesti kene memilih..tapi kalau nak berpasangan bukan ikot taste kita o taste parents kita..pada pandangan saya,sama macam HILAl ASYRAF..ibu bapa tidak sepatutnya halang anak anak bercinta kerana cinta itu datang dari takdir ALLAH..ibubapa bukan tentukan jodoh mereka.jodoh ketentuanNYA..mungkin certain orang ikot jodoh parents lagi berkekalan sampai akhirat..tapi kalau da anaknya sampai keterlanjuran baru nak approve,ibubapa sendiri malu..zaman sekarang ni,melambak kes buang bayi..so,ibubapa memang tunjang anak-anak sampai la besar..ibu bapa memang penting dalam hidup saya..kalau tak,tak mungkin saya akan menjejaki kaki ke UPSI..mungkin keakraban sy dgn ibubapa nampak kasar,tapi hakikatnya mereka lah orang yg kita paling sayang selepas ALLAH dan Nabi MUHAMMAD..sehingga suatu hari tu,ada orang menuduh saya tidak sayangkan ibu bapa saya,..uish3,jahat betul sangkaan dia..Kalau betul dia sayang mak dia,kenapa tahunya nak main je,study tak mahu...
saya mahu tanya"siapa yang tak sayangkan ibu bapa?"..dont judge a book by its cover

maka dengan itu,rakan pula datang setelah kita dihantar ke sekolah untuk belajar..saya sayang semua kawan kawan saya..hehe...
   Sahabat selamanya..hehe..mungkin sesi belajar yg paling banyak kita meluangkan masa dengan rakan2..tapi bukan untuk enjoy bersama kawan2 sampai stdy ntah pape..enjoy ye enjoy tapi stdy pom kene..tapi dalam mencari rakan ni,ada yang baik dan ada yg kurang..tapi kurang macammana pom kita kena hormat dia sebagai makhluk ALLAH,tidak semua orang sempurna..ALLAH sahaja yg sempurna dan mampu ubah segalanya..
     SAHABAt..kawan..lamalama jadi kawen..hahahaha..
kalau yang macam tu macam mana yer???
kita sambung citer nanti k..hehe..
sambung r baca artikel nih..

http://www.rileksantai.com/2012/02/nikah-gantung-lebih-bagus-dari-couple.html


nanti aku bebel je keje..nak taip pom penat..hehe..
ni gambar my parents n sibling yg disayangi..
wasalamualaikum..

No comments:

Post a Comment