Sahabat andai

Sunday, December 23, 2012

ALWAYS MISS ALL MY ENTIRE LIFE BEFORE

eii..saya bukak fb tp blog ni kuranglaaa..tapi sekarang ube berjinak2 dgn blog..mungkin dgn cara ni kawan2 sentiasa ingt kat aku n tak lupakan aku..post aku ni rilex2 je..mcm aku la,rilek2 je..open mindad..post ni aku saje je lepas bace ahak n zuhaili punye blog..ingat dorg je ke yg rindu..aku pom rindu...tp aku ni bakal cikgu je..cita2 veterinar aku melayang mcm tu je sbb aku tak dgr nasihat mereka..tapi aku rasa ijazah sarjana muda pndidikan sains pertanian ni dapt bawak aku ke master di upm...aku cube ambik kesihatan haiwan walaupun tak dpt veterinar tu...tp semangat itu selalu penting,lau tak de semangat tu macam la hidup..So,rakan2 sahabat2 kawan2 sentiasa manjadi teman saya..from skkj,smsj,kmj,upsi n upm inshaALLAH..nak belajar ni,seumur hidup boleh,..
    NEXT,mesti korg tertnya2 aku nak nikah bila..hehheh..aku cume mampu merancang je..ALLAH SWT sahaja yg menentukan segalanya..lgpon aku study lg kan,nak fair dari segi belajar n pernikahan tapi mungkin susah n mungkin senang..aku yg sedahulunya di panggil budak2 kanak2 mungkin susah org nak percaya jika pernikahan aku berjalan begitu awal,bukan aku yg nak,ALLAH mungkin memberi aku rezeki dengan cara yg lain daripada korg.sekarang ni aku tengah cube untuk jadi yg lebih baik dan lebih bersedia.
kita ni makin besar,samalah dengan dugaan kita.makin besar..sebab mungkin kita da dekat ngn kematian...yg kita tak tahu,cume tugas kita setiap hari ialah bercinta dengan ALLAH SWT..sebelum bercinta dgn si dia...nampak macam bercinta tapi saya tetap ingat cinta saya ini akan kekal jika saya berpegang pada janji ALLAH swt.Masing masing ada masalah masing dan pasti ada cara penyelesaian jika kita kembali kepada pencipta kita ALLAH SWT.
 tiba tiba bagi tazkirah pulak aku,siapa je la yang sudi menghayati isi hati aku ni..kalau dapat share tak pe gak..hehe..
   baiklah,mungkin kalau aku sudah giat berjinak dengan blog ni,mesti lagi banyak post...sekarang ni aku tengah ambik mood nak study final exam sem 1..rakan rakan yang baca,doakan lah saya dapat menjawab exam dengan baik..inshaALLAH...wasaalamualaikum..
  

No comments:

Post a Comment