Sahabat andai

Monday, November 19, 2012

Muzium Geologi , Ipoh Perak

Assalamualaikum...
hari ini z pergi muzium geologi kat ipoh...pagi-pagi pas subuh dah kene kumpul kt foyer KAB...tunggu punya la tunggu..tibe2 Farid cakap jom!bas kita da sampai..a a a a comelnye bas,hehe,,kitorang naik bas yang cukup untuk 20 orang...comellnya...
so gerak pukul 8...sampai ipoh pukul 10...Banyak juga la info yang aku dapat kat situ...yang paling bes ada jumpe dinasour..trex!!!!..
firstly masuk2 mestilaa bagi salam..hehe...aku ambik brochure Muzium Geologi.mana tahu boleh buat rujukan nanti..kan kene buat laporan...En Zaidi tu kitorang punye penerang tadi,ok la dia terangkan pasal sejarah,fosil,bahan mineral,aktiviti perlombongan dan yang paling menarik pasal bencana alam yang berlaku akibat lapisan tanah yang bertukar..dari igneous rock,to sedimentary rocks and metamorphic rocks...






Hijau!ambik je..hehe..malacite...

ini quartz yang banyak di muka bumi ini...
 

ni ruby...my favourite bab kaler dia cantik..
malas la nak type tapi upload je gambar...kita kasi tengok dia..
tu je la nak citer malam ni..malam ni i nak stay up asignmnt so lau ada masa boleh la post lagi...



No comments:

Post a Comment