Wednesday, September 20, 2017

Sandarkan pada kenangan

Terasa macam lega sangat lepas fikir positif pasal apa yang berlaku semua ini.
Kenapa kita taknak belajar memaafkan sedangkan Nabi maafkan umat dia?kita ini siapalah asyik nak kecewa je dengan orang..
Ya,sy mengaku saya kecewa dengan awak biasalah perempuan,sensitif..tapi lama-lama kitorang okay je..saya yang banyak buat silap,encik doubleyell sy mintak maaf sebab keputusan sy yang mintak awak jauhkan diri daripada saya..
Banyak dah kenangan yang kita cipta sepanjang persahabatan ini..yang paling best,awak punya event semuanya spontaneous yang tak pernah masuk dalam jadual saya dan saya pun tak sangka.. Sebab itu,saya percaya perancangan Allah itu lebih indah..
Saya nak cerita panjang pun,awak takkan dengar sebab siapalah saya untuk awak sudi mendengar..saya taknak cerita panjang kt sini cumanya saya nak mintak maaf jika selama ini saya tak hargai with all of your masterpieces..kalau awak mula rasa membenci kat saya,perlu ke awak membenci?
Saya pun tanya soalan yang sama pada diri saya..
Lagi-lagi dengar lagu SANDARKAN PADA KENANGAN JAMAL ABDILLAH..
Saya terus rasa nak maafkan atas perbuatan saya yg asyik tak puas/syukur atas apa yang awak berikan..
Saya terus rasa kenapa aku nak elakkan diri daripada kau padahal dua-dua tak salah pun..
Kali ini tak syok sendiri kan?sebab lagu duet yg saya pilih..semua persoalan sama-sama jawab..
Jadi,hayatilah lagu ini.
Moga hati awak juga dilembutkan oleh Allah...
MENGAPA KITA HARUS BERSENGKETA?
KERANA FITNAH DAN SALAHSANGKA
APA YANG TELAH TERJADI PADA KENANGAN?
SEMEMANGNYA AKU TAK PERNAH MELUPAKAN
MENGAPA MASIH ADA PERASAAN BENCI?
KERANA CINTA DAN PERCAYA LUPUT DALAM PERASAAN
APA YANG HARUS KITA LAKUKAN?
KITA SANDARKAN PADA KENANGAN
LIHATLAH DIRIKU YANG KEHILANGAN TANPA KASIHMU SAYANG.
SIAPALAH AKU.
SAYANG MENYAYANG SALING PERCAYA PUNCA KASIH BERPANJANGAN.



Nah hayatilah sendiri video ini,mungkin lebih jelas bahawa ini semua bukan syok sendiri cuma ujian dalam persahabatan..
Apa salahnya kita berniat baik dan sandarkan ia pada kenangan..








Jom,
Sandarkan pada kenangan.

Tuesday, September 19, 2017

Umi Sakinah's birthday | 17 Sept


Everytime sis lia.z hiking,i need about a week to recover my muscle pain due to high usage of it but this week i dont need it,i just go to school like normal day..
U know what,for me this is a good news.
Kalau tak asyik lemah je,seminggu lepak rumah taknak pergi mana-mana sampai recover..dah la kaki dah macam robot,boleh plaa lepas sekolah aku pergi batu pahat berjalan.. Poket tengah senak minggu depan baru gaji,nasiblah mama ada and macam biasa mintak ma pendapat dan dia on..ya Ampun,start rubiliah then just go find my happiness..
Padahal,dah nak balik sekolah,waktu kelas last lia.z ada gap dalam 40 min..so lia.z sempat watapss wish sis umi sakinah birthday then on the dot,sis cakap nak pergi bpee sebab dia balik kampung dia(sebab kerja kt jaybee).
Sis umi dengan sabarnya,biar betul sis lia.z ni nak pergi bpee dari sgmt ni ( ehh! Dia ni tak penat ke?)<<<kebanyakkan soalan yang ditanya bila balik sekolah
Alaaa,apa salahnya sambut birthday dengan sis wak...hiii terus pergi memburu aurora cafe parit raja..
Yang tak bestnya,kitorang datang tengah peak hour orang baru balik kerja..so memang penuh dan tak done boleh lepak lama-lama..


then kitorang sambung pergi bpee mall sebab sis lia.z craving big apple(maklumlah dah habis tenaga panjat gunung,nak tmabh balik tenaga)


Sampai rumah pukul 10 malam,pk 11 setel uruskan diri,sambung ebrm pk 12 kelepek,shut down..
And today Alhamdulillah finished another pdpc smoothly..continue tomorrow again and again,i love my job.
Love this bussiness which is make me forget about you encik double yell ( while i still remember you,think of what are you doing now,are you okay?blah blah bluerghhh..perlu ke ingat awak?bye)

Sori,walaupun dah cuba sibukkan diri..bila dah rasa lega,sy ingat kt awak.tapi hmm cukuplah Tuhan je yang tahu semua itu..










Yang sedang gembira,

Miss happiness