Wednesday, August 23, 2017

Malasnya

Assalamualaikum.

Hai awak semua yang baik dan suka ambil tahu pasal saya.terima kasih sebab ambil berat dan usaha untuk cari masa bersama saya.

Tapi saya dah mula rasa tawar hati dengan semua orang..
Jangan tanya saya benda yang saya tak boleh jawab.

Sekarang adalah waktu saya menyendiri sebelum semua orang kena marah,sebelum semua orang berselisih hanya kerana seorang,sebelum perkara ini menjadi lebih besar..
Jadi,sila faham jika saya terpaksa hentikan mana-mana perhubungan dengan orang lain selain daripada keluarga saya..

Sekarang adalah waktu saya,memaksa diri untuk tidur dan kurangkan stress yang dah biasa sangat saya lalui..saya nak kurangkan daripada banyak berfikir..dan belajar untuk melepaskan semua rasa ini,tiada jenis paksaan yang berbeza ke selain daripada menyeksa mental saya macamni?
Dah nak masuk dua bulan,setiap malam paksa diri untuk tidur tapi tengah malam mesti tersedar dan tak boleh tidur..which is rasa macam nak telan pil tidur banyak-banyak. Walaupun dalam artikel tarbiah sentap cakap tido akan menyebabkan kita jadi lebih malas,tapi pada saya ia perlu untuk orang yang banyak sangat berfikir luar kotak seperti saya ini..sakit kepala yak amat..kalau tidur banyak pun sama,sakit gak kepala..tapi tidur ini adalah waktu kita berehat sebentar..daripada memikirkan hal duniawi.. Moga diberikan kesembuhan..

Hmmm.
Saya penat bersosial.
Berkawan sana sini.
I appreciate that tapi kalau kerja saya nak sakitkan hati awak je,its better i dont need nothing..
Yes, nothing.

Lagi satu,dah lah jangan busybody sangat.. I dont have much time with you.
Yes you are making friends with the wrong people..yes,just say that..
I know that everybody care for me but i cant afford to appreciate and ull regret..
Dont believe me.

Dont ask me,for any social activity.
😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭



Yang dah penat berkawan,

Taknak kawan lagi dah.

Tuesday, August 22, 2017

Ketika cinta menyentap

Tadi scroll sekejap twitter.. Ternampak thread 30 akibat melakukan maksiat..

Sekali ternampak feedback post cakap watak zakiah itu memang real.gila tak terasa seketul lia.z ini..
Terus dengan tidak menyabarnya pergi ke popular dan merentap dua buah buku iaitu ketika cinta menyentap dan cikgu kampung.

Cikgu kampung memang wishlist.
Tak menyabar betul nak tunggu gaji tapi pergi jugak beli,mama belanja lagi 😂..
Sekali dah sampai popular rasa nak beli semua..

Ketika cinta menyentap tu,nama watak ni zakiah ehhh teruja betul nak pergi ambik tahu dan baca. SubhanaAllah sekali imbas watak dia memang sentap..so nak pergi baca..

Tadi terjumpa jugak panduan buku macammana nak jadi seo blogger yang berjaya..sis sempat baca kat popular tadi satu topik..bagaimana mahu menjana wang menggunakan traffic blog,tapi tidak tercapai pula.tunggu ye makcik lia.z dah dapat gaji,nanti makcik beli buku banyak-banyak to boost my skill in communication.



Marilah kita sentapkan diri dengan bacaan..buat je dunia sendiri timba ilmu..tak salah pun kan..takdalah orang cakap kita berplagiat...moga terbuka pintu hati anda wahai wanita-wanita syurga..








Yang nak beli semua buku kat kedai,


Minah introvert