Tuesday, June 19, 2018

Setelah sekian Lama

Assalamualaikum..

After long time bersawang-sawang sudah makcik lia.z punya blog ni..

Percaturan Allah ni,memang indah kan?
Dan tak siapa tahu pun.
Hanya Allah sahaja yang tahu..

Setelah jauh berliku-liku sis berjalan.
Mencari benda yang tak pasti.
Benda yang sepatutnya tak perlu pun difikirkan.

Alhamdulillah.
Allah dah berikan petunjuk.
Satu per satu..

Walaupun rasa perit,Allah akan tetap berikan yang indah buat kita.yang penting kita kena bersabar..
Kebetulan.
Harini menjadi hari yang sangat malu bagi seorang makcik yang tak pernah malu berkata-kata dikhalayak ramai.
Seorang yang banyak sangat cakap tapi jadi tak mampu nak bercakap sebab dapat jumpa someone yang rasanya memang dah lost contact..
Yela sebab masing-masing dah ada komitmen masing-masing.
Hanya contact melalui fb yang tak berapa nak online tu..
Last kami berjumpa Oktober 2012 masa sem 1 and now sis dah setahun bekerja 2018..kau rasa?6 tahun quite long rite..

Alhamdulillah dapat jumpa sahabat baik makcik zaman plkn dulu..err,baik ke..
Bolehlah..
Zaman dah bekerja ni pun contact lagi..
Itupun sebab ternampak gambar raya,kalau tak memang dah tak ingat sebab dah terlalu banyak sangat kawan..
Pernah jugak cerita pasal dia kat dlm blog since we met time sem satu dulu..
Time tu,sis pun malas nak layan dia sangat tapi sebab wishing birthday kan.tak salah..
Even tahun ni pun tak teringat nak wish..

Happy belated birthday fakhrul radzi..
Lambat 20 hari hakak ni teruk betul..
Bulan puasa haritu busy lah,tak teringat banyak urusan lain..sory 🙏🙏
Takpe sekurang-kurangnya sis beraya dengan awak keh sebab kita pun mmg xpernah beraya bersama plus you yang start dulu tanya kita which is kebetulan pula makcik dari simpang renggam yang sekangkang kera je dgn kluang tu..
Memang on je lah..
And sangat-sangat tak sangka and could be the day yang rasa speechless.segan semua ada...sebab firsttime jumpa famili Awak🙈🙈,awak xpelah dh 2nd time jumpa mama and abah kita..kita,firsttime kot..debar dia lain..segan,nak borak panjang pun malu je.takleh dah nak borak dgn aji yang dulu..aji pun dah banyak berubah..mcm dh xkenal dh..

Niat kita nak beraya je,biasalah musim-musim beraya.
Not more than that.
Awak pun busy sambung master,so just go with your life.
Find your own future.
Sis pun nak fokus dlm kerjaya sis..

Semoga kita sama-sama berjaya dalam kehidupan seharian kita..
Itu jelah nak cerita.
Ok Assalamualaikum..

Monday, February 19, 2018

Kebahagiaan atau kesengsaraan: have FAITH

Pehh tajuk macam apa..
Haah..dah lama tak update blog memandangkan bz membuka sekolah kan..
Melakukan adaptasi diri terhadap sekolah..nak menjaga pelajar pt3 untuk subjek kh,adapting with new syllabus for english f1 and f2.

But all of sudden,makcik amalia dapat offer pergi ke pendidikan khas and it's really really shocking me and others too..
Yang paling bestnya tak sabar nak bermain dengan anak-anak istimewa..
Yang seramnya risau dengan pengurusan dia yang katanya lebih strict.
Yang paling kelakar sangat 360° tukar daripada kos asal..
Yang paling kontroversi lahhhhh,dah la cikgu baru.

Pada makcik lia,ini adalah rezeki dan have faith.
In sha Allah ada hikmahnya..eventhough i already made some preparation to show me good suddenly they already saw it and give me some opportunity for having some new experience..
Pengalaman setakat ini,hanya menjaga abang yang hyperaktif and not sure how to handle smkbk's special student..
Im very thankful with this opportunity..

While the others opinion,i accepted it..
Some people disagree.some people saw that was my happiness.some people giving me moral supports..thanks..