Saturday, December 16, 2017

Judgemental.

Makin hari,makin malas nak bercakap untuk benda yang tak penting.
Dan semakin hari rasa semakin menipu itu best..sedangkan dalam norma kehidupan menipu adalah sesuatu perkara yang tidak disukai orang..tapi itulah hakikatnya,jujur sangat pun orang tak percaya.

Yang paling best...
Orang cakap kita talam.
Lagi-lagi bila diri ini masih dalam proses nak berubah.
Makin kita positifkan diri,orang makin pandang negatif kat kita..

Yang lagi best,semua benda jadi negatif 😂😂😂😂😂
Padahal kau yang tak husnozun dengan aku,lepastu kau salahkan aku fikir negatif kat orang????

Kelakar.move on lah guys.kosong kosong.😂

Sebabnya,bila dah jujur,dah positif..kau mengata aku..
Adeh perangai sangat..
Lepastu aku yang kena..
Lepastu kau sambung lagi mengata aku.

Haihhh aku ke yang negatif kalau gini?😂😂😂

Orang mcm sy ini memang terpaksa mementingkan diri.
Kahhhh..sampai tak ayat?

Kalau tak pentingkan diri.
Semua orang jadi judgemental.
Semua orang nak mengata.
Semua orang seronok fitnah.
Semua orang best sangat bukak aib kita.
Ya Allah,bawak bertaubatlah kawan-kawan.

Rindu memang rindu tapi kena jgk balik pada diri..
Tak kisahlah apa nak jadi pun.

Sis sedar sis ni bukan siapa-siapa kt dunia ni...bukan seorang attention seeker cuma diri ini dh penat sangat..
Pergi mana-mana,semua orang dah tahu dah.dah cerita dah pasal kita.semua dah tahu cerita pasal kita.sampai kita nak bukak mulut pun,jadi macam xpayah bukak mulut orang dah boleh buat cerita 360°..tanpa dengar daripada pihak kita sendiri..yang paling best memang sis yang dipersalahkan balik..

Macam budak-budak plaa kalau dilayankan..
Memang budak-budak sangat..cepatlah naik sekolah,malas nak fikir benda-benda cmni..baik stress kerja,daripada stress layan manusia yang asyik nak salahkan kita je,ye tahu kau lah the king of the world.. Kau lahh menang,ha pergi pergi menang..


Yang selalu mengalah,

Diam lebih baik.(tepek kat tahi)

Sunday, December 10, 2017

Gold decoration

Ya Allah..

Bila kita ditimpa pelbagai masalah,cubalah ambil masa untuk lupakan.

Baiklah,cuba teka apa yang lia maksudkan?

Benda yang lia suka sangat buat sehingga lupa dunia ialah mengemas bilik.
Almaklum semenjak bekerja ini,semua benda kena prepare awal.

Baju siapkan iron bukan untuk seminggu tau,untuk dua minggu.
Lipat baju pun dua minggu.
Laundry masih lagi setiap minggu...

Sekarang tengah musim cuti,lagi banyaklah benda kat dalam otak.

Kalau ikutkan mama,yang ada ini cukup seadanya untuk kami tinggal.
Tapi untuk seorang jiwa muda macam sis ni,banyakkkkk gila pergi cari idea kt youtube.

Dan selalunya memang tak dapat pun sokongan dari mak ayah sbb mereka ini bukan jiwa muda,asal ada..
Sis lantak,sis mengemas.
Mana yang boleh recycle.
Cuci mata kt mr diy,idea sana-sini..

Alhamdullilah.
Minggu lepas,tingkap bilik sis yang lebih berusia 35 tahun semenjak 80-an kini sudah berubah wajah.
Sekarang masih dalam proses nak buat backdrop untuk personal office sis memandangkan tahun depan nak kena prepare buat e-brm online SETIAP HARI...so kena prepare port untuk buat e-brm sebelum shut down diri sendiri kat katil..

Nak semangat buat kerja tu,kenalah semangat jugak hias biar boleh boost semangat nak buat kerja..

Mungkin ini jelah kot azam 2018 sis..

Sekian.






Yang nak buat personal office,

Cikgu Banyak sangat idea.